Lumina are capacitatea de a crea un cadru linistit, relaxant si cald. In plus, va permite, de asemenea, sa exploatati partea creativa si mai presus de toate, impune stilul fiecaruia.

Sa fim sinceri.. cand ai avut ultima schimbare in casa ta? Sa lasam monotonia in trecut si sa cream scanteia de care au nevoie zidurile abandonate. Te-ai gandit vreodata sa-ti decorezi casa cu lumini?

Nu te grabi sa raspunzi! Daca arata wow, nu inseamna ca trebuie sa coste o avere. Cumpara lumini sau lampi cu LED-uri, care au aceeasi capacitate luminoasa ca si incandescente si fluorescente, dar consuma putina energie electrica. Asta nu inseamna ca vei inunda fiecare spatiu al luminilor de Craciun.

Adu un plus de originalitate camerelor tale

Ai un pendul in sufragerie sau o plafoniera dar parca atunci cand vine seara, ai vrea mai multa lumina, distribuita altfel in camera ta? Ei bine iata cateva idei pe care poti sa le pui in practica cu bani putini si care iti garanteaza un efect wow al camerei tale. Luminile au devenit complementul perfect pentru a decora anumite colturi ale casei. Nu numai ca sunt utile pentru iluminat in zonele intunecate, dare le permite de asemenea sa se creeze o atmosfera calda si prietenoasa, uneori romantica in care putem sta cu prietenii dar si familia sau cu persoana iubita.

Luminile din gradina casei tale

Creati locul perfect pentru intalniri cu prietenii. O zona mica in gradina este mai mult decat suficient pentru a adauga o nota boema. Efectul romantic va fi realizat cu ajutorul luminilor. Ele nici macar nu trebuie sa fie distribuite uniform; acest sentiment de libertate se va potrivi foarte bine pe terasa. Alegerea e a ta daca vrei culori clasice sau moderne, multicolore sau cu o lumina alba sau galbena.

Luminile din hol

Nu iti fie frica sa pui lumini diferite in acest spatiu din casa. Nu pastra o singura forma a corpurilor de iluminat, incearca forme diferite: rotunde, flori, stele, picaturi etc... Cheia este sa se pastreze pe cat putinta similitudinea in culori: alb sau gri.

Lumini pe perete

Stilul hippie si chic in design a preluat puterea in ultimii ani deoarece o multime de materiale naturale, combinate cu digitalul, creaza un spatiu de efect liber. Exemplu: adaugati pe o bucata de lemn frumos taiata si nivelata, becuri led asemanatoare celor folosite la bradul de Craciun si aranjati in asa fel incat sa capete forma unei vaze, sau unui fluture sau a oricarui alt obiect pe care voi il doriti. Folositi becuri pe baza de baterii in acest caz pentru ca nu veti fi conditionate de nici o priza din casa ca sa puteti aprinde aceste beculete.

In living

Daca aveti un living spatios, inalt si putin luminat cu o lumina naturala, atunci o idee de iluminat decorativ ar fi sa atarnati pur si simplu o perdea de lumini albe din tavan si pana in podea pe oricare perete doriti sau de ce nu, in mijlocul camerei. Daca aveti idei mai “altfel” puneti-le in aplicare fara ezitare si creati o atmosfera placuta chiar daca pare putin trasnita si ciudata in viziunea altora.

De asemenea pentru living, puteti folosi sticle colorate. Da, acele sticle pe care nu le mai folositi, acum pot prinde viata. Gaseste 3-5 sticle colorate si adauga in fiecare din ele, cate un bec sau o instalatie mica ce functioneaza pe baza de baterii. Aseaza sticlele pe un raft al livingului tau sau pur si simplu in fiecare colt al camerei si vei crea o atmosfera extrem de placuta la ceas de seara cand luminile casei se vor stinge treptat. Aceasta ingenioasa idee poate fi folosita in locul banalei lampi de veghe ce se baga in priza.

Lumini in baie

Ai deja un pendul sau o plafoniera in camera de baie dar parca atunci cand intri in cada plina de spuma nu ai vrea sa ai o lumina prea puternica? Preferi lumina lumanarilor dar parca nici mirosul lor nu iti mai place de fiecare data? Atunci poti alege sa adaugi un strop de lumina calduta si primitoare, romantica si extrem de relaxanta baii tale. Foloseste o instalatie cu stelute sau floricele, inimioare sau orice gasesti si iti place si pune-le de jur imprejurul oglinzii de baie. Culoare becurilor o alegi tot tu in functie de ce anume preferi. Este o solutie ieftina si aducatoare de relaxare.

Chiar daca ai deja in casa ta toata lumina de care ai nevoie, mereu poti aduce o schimbare prin trucuri mici dar extrem de surprinzatoare! Atunci cand nu doresti sa aprinzi plafoniera din tavan, apasa pe buton si porneste perdeaua de luminite ce te asteapta in living sau da drumul fanteziei cu sticlele colorate din coltul camerei; anima-ti starea si coloreaza viata!