Menu
Your Cart

Cablu Aerian Torsadat

Ce este un cablu aerian torsadat?

Un cablu aerian torsadat este un tip des intalnit de cablu, in care doi conductori sunt rasuciti unul pe langa celalalt cu scopul de a anula interfata electromagnetica pentru a evita diafonia. Numarul de rasuciri pe distanta de un metru este o specificatie importanta a cablurilor. Cu cat este numarul mai mare, cu atat diafonia este mai mica. Rasucirea firelor determina si reducerea interferentelor reducand zona de bucla dintre conductori.


Rolul unui cablu aerian torsadat


Prin torsadare sunt rasucite doua fire din compunerea unui circuit de un anumit numar de ori pe o anumita unitate d elungime pentru ca emisiile electromagnetice sa fie reduse sau sa se anuleze reciproc. Un curent electric cu intensitate variabila va produce un camp magnetic variabil care va induce din conductor o tensiune variabila.


Cablurile torsadate pot fi folosite si in sistem trifazat, dar si in sistem monofazat. Este important sa gasesti cablul potrivit pentru un anumit tip de bransament. Daca ai nevoie de 4x25 atunci vei gasi in magazinul nostru online cablul de care ai nevoie, alaturi de multe altele.


Cum facem alegerea potrivita a unui cablu aerian torsadat?


Atunci cand cauti cablu aerian torsadat, primul si cel mai important lucru pe care va trebui sa il faci este sa cauti oferte de pret in magazinul nostru online pentru ca le vei gasi mai ieftine decat in alte parti.


Exista mai multe cabluri. Cele din categoria 1 sunt folosite la retelele de telefonie, cele din categoria 2 sunt folosite pentru semnal analogice si digitale. Categoria 2 este utilizata pentru vitezele de transmisie Ethernet. Categoria 4 este folosita pentru viteze de pana la 16 Mbps, in timp ce categoria 5 este utilizata pentru frecvente de pana la 100 MHz. Categoriile 6 si 7 sunt utilizate pentru frecvente mari si pentru viteze de transmisie considerabile.


 

Afişare 1 - 16 din 16 (1 pagini)