Menu
Your Cart

Tub LED

Ce este un tub LED?

Tubul LED este un tip de lampa LED utilizata in corpurile de iluminat cu tub fluorescent cu baze G5 si G13 pentru a inlocui tuburile fluorescente traditionale. In comparatie cu tuburile fluorescente, cele mai importante avantaje ale tuburilor LED sunt eficienta energetica si durata lunga de viata. Tuburile LED sunt uneori denumite si „tuburi fluorescente LED”.

De cate tipuri sunt tuburile LED?

Tuburile LED bazate pe designul Retro-Fit pot fi instalate de obicei in locul fostelor tuburi fluorescente in corpurile de iluminat compatibile asa cum sunt, tinand cont de restrictiile producatorului si specifice lampii. Unele modele sunt compatibile doar cu balasturi magnetice, dar pe piata sunt disponibile si modele care pot fi instalate in orice corp de iluminat cu tub fluorescent vechi. In unele tuburi LED Retro-Fit, in locul demarorului lampii fluorescente este utilizat un starter LED special. Reintroducerea lampilor fluorescente este inca posibila doar prin inlocuirea lampii si a starterului. Daca sunt folosite in corpurile de iluminat echipate cu condensatoare de compensare, tuburile LED genereaza adesea multa putere reactiva. Majoritatea tuburilor LED bazate pe design Retro-Fit sunt fabricate conform standardului EN62776 pentru tuburi LED.

In cazul instalarilor bazate pe design Kit de conversie, corpurile de iluminat vechi si cablarea acestora sunt modificate pentru introducerea tubului LED. In astfel de cazuri, lucrarile de instalare trebuie efectuate de un electrician calificat. Tintele de modificare includ adesea corpuri de iluminat cu lampi fluorescente cu asa-numitul balast electronic.

Tuburi LED care sunt disponibile numai ca parte a unui corp de iluminat dedicat. Pachetul poate include, de asemenea, componente electronice de control care sunt externe tubului LED, iar tuburile LED nu sunt conforme cu standardul EN 62776 pentru tuburi LED. Tuburile LED retrofit (metoda de instalare 1 de mai sus) pot fi instalate adesea in corpuri de iluminat proiectate pentru tuburi LED. In aceste cazuri, dispozitivul actioneaza de obicei doar ca un cadru sau suport pentru tub, iar alimentarea cu energie electrica a tuburilor foloseste conductorii din dispozitiv. Tubul LED poate fi, de asemenea, conform cu standardul EN 62776.

Cum au aparut tuburile LED?

Ziua de aparitie a tuburilor LED este dificil de stabilit, dar majoritatea brevetelor pe acest subiect provin din anii 2000. Dezvoltarea LED-urilor albe la inceputul anilor 2000 a facut posibila utilizarea LED-urilor pentru iluminatul general. Pana in 2012, tuburile LED erau fabricate in principal in China. Totusi, de atunci, fabricarea sau asamblarea au fost lansate si in Finlanda, de exemplu.

Ce tehnologie folosesc tuburile LED?

Tuburile LED sunt de obicei produse folosind un numar mare de LED-uri de putere mica sau medie. Cu ajutorul acestora, iesirea luminii si conductia caldurii sunt echilibrate pe toata lungimea tubului. Temperatura de functionare a tuburilor LED este mai scazuta in comparatie cu tehnologiile traditionale de iluminat, iar un tub LED produce mai putina caldura decat lampile fluorescente traditionale.

Printre cele mai importante proprietati ale tuburilor LED se numara si posibilitatea directiei luminii – intreaga putere luminoasa a unui tub LED poate fi directionata intr-un fascicul mai ingust catre oriunde este necesara lumina. Datorita directivitatii si eficientei luminoase bune, tuburile LED ofera o iluminare egala cu cea a altor tehnologii de iluminat la un consum mai mic de energie electrica.

Tub Led 18W, 2700K, lumina calda
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 26 din 26 (1 pagini)