Menu
Your Cart

Incubator Oua

Clocitoare oua

Cum se pun ouale in incubator?

Ouale au cea mai buna rata de ecloziune atunci cand sunt depozitate timp de cel mult 7 zile inainte de a incepe incubarea. Lasati ouale reci sa se incalzeasca incet la temperatura camerei inainte de a le pune in incubator . Incalzirea brusca de la 55 de grade la 100 de grade poate provoca condens de umezeala pe coaja oualor, ceea ce poate duce la boli si la reducerea eclotiilor.

Cum se controleaza umiditatea in incubator?

Umiditatea este controlata pentru a preveni pierderea inutila a umiditatii oualor. Nivelul ideal de umiditate pentru ouale pentru incubatie este inca dezbatut printre experti, dar multi sunt de acord ca nu ar trebui sa scada sub 25% sau peste 60% intre intarire si trei zile inainte de eclozare. In ultimele trei zile, nivelul de umiditate ar trebui crescut la 70-80%. Pastrarea unui interval adecvat de umiditate in interiorul incubatorului este destul de simpla. Incubatoarele cu instructiuni simple despre cum sa folosesti canalele de apa din podeaua incubatorului. Urmati instructiunile care vin cu incubatoarele. Va rugam sa retineti ca umiditatea din zona va avea un impact asupra cantitatii de apa de care aveti nevoie in incubator pentru a-l mentine in intervalul corect de umiditate. Verificati periodic nivelul apei pentru a va asigura ca nu se usuca.

Cum se intorc ouale?

Ouale trebuie intors de cel putin 2-3 ori pe zi in timpul perioadei de incubatie. Multi experti spun ca daca le poti intoarce de 4-5 ori pe zi, este si mai bine.  Nu intoarceti ouale in ultimele trei zile inainte de eclozare. Embrionii se deplaseaza in pozitia de ecloziune si nu au nevoie de intoarcere. Tineti incubatorul inchis in timpul eclozarii pentru a mentine temperatura si umiditatea corespunzatoare. Daca utilizati un rotitor automat de oua, atunci acesta se va ocupa de intoarcerea. Doar asigurati-va ca le scoateti  si le asezati pe podeaua incubatorului (majoritatea vin cu podea de sarma) cu trei zile inainte de eclozare.

Daca nu aveti un rotitor automat de oua, ouale sunt asezate in incubator orizontal, cu capatul mare usor ridicat. Acesta este modul in care ouale se aseaza in mod natural atunci cand sunt asezate pe o parte. Acest lucru permite embrionului sa ramana orientat intr-o pozitie adecvata pentru ecloziune. Nu puneti niciodata oua cu capatul mic in sus.

Ce temperatura este cea mai buna pentru incubarea oualor?

Pentru cele mai frecvente oua de pasari eclozate (pui, rata, prepelita, gasca, fazan etc.), temperatura „ideala” acceptata in mod obisnuit este de 99,5 F. Chiar si asa, unii oameni au propriile lor preferinte si vor ajusta acest lucru in sus sau in jos doar putin pe baza propriei experiente. Rezultatele de a avea temperatura prea ridicata sau prea scazuta vor fi vazute in experienta de ecloziune. Daca temperatura este prea ridicata, dar nu prea mare pentru a ucide embrionul, ouale tale pot ecloziona mai devreme decat timpul normal de ecloziune.  Desi acest lucru poate parea un rezultat pozitiv, poate avea rezultate negative.  O ecloziune timpurie duce adesea la pasari slabe care se imbolnavesc si mor usor. Acest lucru poate provoca, de asemenea, malformatii congenitale, cum ar fi picioare sau capete deformate.

 

Cat timp se incubeaza ouale?

Timpul necesar pentru ecloziunea unui ou depinde in principal de tipul de ou. Celalalt factor cheie care are un efect este temperatura incubatorului. Daca temperatura este putin mai mare decat temperatura corecta pentru acel tip de ou, embrionul se va dezvolta mai repede decat in ​​mod normal si pasarea va ecloziona devreme (acest lucru nu este un lucru bun). Daca temperatura este mai mica decat temperatura corecta pentru acel tip de ou, embrionul se va dezvolta mai lent decat in ​​mod normal, iar pasarea va ecloziona mai tarziu decat in ​​mod normal.

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)