Menu
Your Cart

Termeni si Conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.instalmen.ro


Navigarea pe site-ul instalemen.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea expresa a termenilor de mai jos de catre orice Client.  Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. In caz de divergenta sau neintelegeri intre www.instalmen.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.


1. DEFINITII

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folosiți vor avea, daca din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

 • SITE: reprezinta SITE-ul Internet apartinand societatii SC SPIN COM-EXIM SRL, care are adresa www.instalmen.ro, prin intermediul caruia utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite / asigurate de către societatea  SC SPIN COM-EXIM SRL;
 • UTILIZATOR: reprezintă persoana care accesează SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE;
 • PRODUSE si SERVICII - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate Clientului de catre Vanzator;
 • COMANDA - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora;
 • VANZATOR - societatea SC SPIN COM-EXIM SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare  RO5969560, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/13546/1994, cu capital social in valoare de 200.000 lei si cu sediul in Sos. Bucuresti-Urziceni nr. 204A, Afumati, Judetul Ilfov;
 • CONTRACT - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii;
 • CURIER - orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.


2. CONTINUTUL SITE-ULUI

Informațiile publicate pe site (imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate) sunt informații de interes general despre Instalmen.ro, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor săi cat si alte informații considerate de Instalmen.ro ca fiind de interes pentru Utilizatori. Informațiile sunt puse la dispoziția Utilizatorilor de regula, in mod gratuit. Instalmen.ro își rezerva dreptul de a implementa anumite servicii pe site ce vor fi oferite contra cost utilizatorilor.

Continutul site-ului este este aparat de legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC SPIN COM-EXIM SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. 

SC SPIN COM-EXIM SRL este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra site-ului, respectiv asupra designului si continutului acestuia precum si asupra tuturor mărcilor înregistrate de Instalmen.ro si publicate pe site.

Utilizatorul are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale Instalmen.ro, prevăzute de legislația in vigoare.


 3. EXONERAREA DE RASPUNDERE

Instalmen.ro nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la Instalmen.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Instalmen.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. SC SPIN COM-EXIM SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informatiile incluse pe Instalmen.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa [email protected], pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

De asemenea, imaginile sunt prezentate pe Site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabila de către producători.

Instalmen.ro își rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informație de pe Site.

Instalmen.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Instalmen.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.


4. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SC SPIN COM-EXIM SRL colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul site-ului www.instalmen.ro conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal in Magazinul Online Instalmen.ro, disponibila AICI 

Consimtamantul pentru primirea de newslettere / alerte cu continut comerciale se manifesta de client conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibile pe www.instalmen.ro. Detalii cu privire la prelucrarea datelor in vederea transmiterii de newslettere/alerte cu continut commercial si oferte personalizate, inclusiv conditiile de dezabonare, se afla in Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal privind Magazinul Online www.instalmen.ro, disponibila AICI.


5. COLECTAREA DATELOR 

Se face prin diverse modalități si instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online etc.

Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor si a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de ușurința in utilizarea site-ului si publicarea unor informații cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor.


6. INREGISTRAREA CA UTILIZATOR

Pentru crearea unui cont pe  Site, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida.

Instalmen.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.


7. PRETUL

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cost de procesare (numai in cazul comenzilor cu o valoare de sub 100 de lei) + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente sunt detaliate pe Site, in pagina de Comanda.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului Instalmen.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.


8. COMANDA

Produsele si/sau Serviciile achizitionate prin intermediul Site-ului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).

Instalmen.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului. Totodata, in acest caz, Instalmen.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru orice eventual prejudiciu suferit de Client ca urmare a intarzierii in livrarea Comenzii.

Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant Instalmen.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea a Comenzii.

Pentru comenzile ce contin produse cu termen de livrare mai mare de 5 zile, ne/confirmarea comenzii se va realiza in termen de maxim 5 zile lucratoare de la plasarea acesteia pe site.

Instalmen.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 •  esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 •  neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 •  date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 •  activitatea Clientului poate produce daune site-ului Instalmen.ro /partenerilor;
 •  cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate;
 •  alte motive obiective: de exemplu fara a se limita la situatia in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Instalmen.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii Instalmen.ro va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata (in cazul in care contravaloarea Produselor a fost achitata anterior de Client).

Contractul se considera incheiat intre Client si Instalmen.ro in momentul primirii de catre Client de la Instalmen.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un Produs si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre Instalmen.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si, in cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Produsului si/sau Serviciului, sa returnam in contul Clientului contravaloarea Produsului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care Instalmen.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.

Prin plasarea Comenzii, clientul certifica faptul că a împlinit vârsta de 18 ani.

Instalmen.ro va notifica clientul prin sms/email cu privire la statusul Comenzii (i.e. initiere si preluare comanda, trimitere si ridicare colet) si va trimite chestionare de evaluare a serviciilor.


9. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Facturile emise de Vanzator pentru Produsele aferente unor Comenzi ce vor fi livrate prin curier se vor transmite Clientului prin email la momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Facturile aferente unor Produse care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulata de catre Vanzator la momentul la care aceste Produse vor fi restituite de curier.

Plata se poate face online (card bancar) sau ramburs.

9.1 Taxa Verde

Conform Hotararii Adunarii Generale ECO TIC din 7 februarie 2007 si a clasificarii din Anexa I B a Hotararii de Guvern 448/ 2005, produsele din categoria surselor de iluminat cu descarcare in gaze (fluorescente, compact fluorescente, sodiu, mercur, iodura metalica, LED) sunt purtatoare de timbru verde ( taxa vizibila). Taxa verde in valoare de 0.90 lei (fara TVA) este inclusa in pretul afisat al produselor din categoria mai sus mentionata.


10. GARANTIA

Pentru produsele achizitionate din magazinul online Instalmen.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Persoana juridica ce asigura garantia este cea mentionata pe Certificatul de garantie al produsului.

10.1 Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

 •  produsul sa fi fost cumparat de la instamen.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
 •  sa respecte instructiunile de instalare, folosire si intretinere si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
 •  sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal (factura sau bon fiscal) cu care a cumparat produsul.

10.2 Cauze de pierdere a garantiei:

 •  avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;
 •  defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, intretinere, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
 •  deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
 •  inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
 •  distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.
 • Instalmen.ro nu ofera garantia comerciala Clientilor:
 •  dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;
 •  in cazul in care Clientul nu a respectat instructiunile de utilizare, intretinere, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare.

Conditiile de acordare a garantiilor legale de conformitate si a garantiilor comerciale sunt cele prevazute in legislatia in vigoare cat si cele furnizate de producatori Vanzatorului.


11. LIVRAREA

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs si este afisata in e-mailul de confirmare a Comenzii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator.

Livrarea produselor se poate realiza prin intermediul curieratului, la o adresa specificata in formularul de comanda.


11.1 Costurile livrarii:

a. Livrare prin curier:

 • costul livrarii Produselor prin curier porneste de la 20 lei si este calculat in functie de categoria de produse si cantitatea comandata.
 • Transportul prin curier este gratuit in Bucuresti si in tara, pentru comenzi mai mari de 200 lei.
 • Pentru comenzi mai mici de 200 lei, clientul va suporta o taxa de transport, calculata in momentul primirii comenzii. Clientul trebuie sa confirme ca este acord cu valoarea acestei taxe, inainte de a-i fi livrata comanda. Taxa va fi platita direct catre curierul care va livra produsul.

b. Livrare prin flota auto proprie

Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a livra produsele din categoriile "Cabluri Electrice", "Copex", "Tub PVC", "Canal Cablu PVC" si "Jgheab Metalic" exclusiv prin mijloace proprii in zonele Muntenia, Oltenia, Constanta, Moldova Sud. Produsele din categoriile mentionate nu dispun de livrare prin curierat din cauza greutatilor sau dimensiunilor mari. Livrarea produselor din categoriile mentionate este gratuita pentru comenzi mai mari de 200 RON. Data fixa si ora aproximativa de livrare vor fi stabilite in prealabil cu Clientul.

11.2 Atentie! In perioada Black Friday, avand in vedere volumul mare de comenzi inregistrate de Vanzator, termenul de livrare al comenzilor poate suferi modificari fata de termenul estimat initial, insa acesta desigur nu va depasi termenul legal de livrare, de pana la 30 zile de la data Confirmarii Comenzii.

11.3 La solicitarea Instalmen.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Instalmen.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

11.3 Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

Prin semnarea fara obiectiuni a bonului de livrare (in cazul livrarii prin curier) sau a oricarui alt document (in cazul ridicarii de la unul din centrele Vanzatorului) de catre Client la momentul receptiei Produsului, Clientul recunoaste in mod expres primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate iar orice reclamatie ulterioara cu privire la viciile aparente ale Produselor nu va fi luata in considerare.


12. POLITICA DE RETUR. DREPTUL DE RETRAGERE

Conform OUG nr. 34/2014 cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanta in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

12.1  Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice SITE-ului Instalmen.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la [email protected] sau prin telefon la numarul 0729.801.800 in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, Instalmen.ro poate refuza coletul.

Informatiile necesare care trebuie furnizate Instalmen.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

 • data expedierii coletului;
 • numarul Comenzii;
 • suma de returnat;
 • adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur;
 • modalitatea de plata dorita (datele contului bancar)

La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, Instalmen.ro efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi asumate de Instalmen.ro.

12.2 Costuri retur

Vanzatorul suporta costurile de transport in cazul in care clientului i-au fost livrare produse gresite, produse nefunctionale sau cu vicii de fabricatie.

Clientul va suporta costurile de transport in care acesta s-a razgandit, nu mai doreste produsele, a comandat produsul gresit, etc.

Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta colete ce au fost trimise prin Posta.

12.3 Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele  trebuie sa fie returnate in ambalajul original, insotite de etichetele initiale si sigiliie intacte si impreuna cu acesoriile de montaj (in cazul in care produsele aveau incluse si accesorii de montaj).

Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora (lipsa sau deteriorarea ambalajului, starea produsului, etc.)

 Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu Instalmen.ro) si fara semne de utilizare.

Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.  

Daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si clientul doreste sa le returneze pe toate, doar unul din produse poate fi desigilat.

 Nu se accepta retururi daca produsele indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

 • au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;
 • au ambalajul deteriorat sau incomplet;
 • au urme de uzura sau folosire excesiva;
 • zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice;
 • nu au toate accesorile primite in pachet;
 • s-a facut orice tip de inscris pe cutia produsului;
 • produsul a facut parte dintr-o comanda speciala, comanda speciala este aceea care nu face parte din stocul uzual al Furnizorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si plata unui avans;
 • indeplinesc una din conditiile specifice, in functie de tipul produsului.

12.4  Retur DOA (Dead on arrival)

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris sau pe e-mail [email protected] in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

12.5 Termen de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care Instalmen.ro intra in posesia produselor returnate.

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;


13. FORTA MAJORA

Niciuna din Partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen – total sau partial - a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului Contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora. In sensul prezentului articol, forta majora reprezinta un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, care nu se datoreaza intentiei sau culpei acestora, intervenit dupa intrarea in vigoare a Contractului si care impiedica partile contractante sa-si execute, total sau partial, obligatiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, miscarile sociale, incediile, inundatiile sau orice alte calamitati naturale sau restrictii aparute ca urmare ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavand un caracter limitativ, ci enuntiativ. Conflictele de munca nu reprezinta forta majora. Nu este considerat caz de forta majora un eveniment asemanator celor de mai sus care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extreme de costisitoare executarea obligatiilor oricareia dintre Parti.

Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens. De asemenea, Partea care a invocat Forta majora este obligata sa informeze cealalta Parte cu privire la incetarea cazului de forta majora. In situatia in care nu se face notificarea, Partea care invoca aparitia evenimentului de forta majora va raspunde pentru toate prejudiciile ivite ca urmare a omisiunii notificarii cu privire la producerea/incetarea cazului de Forta majora.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare Parte va avea dreptul sa notifice celeilalte Parti incetarea de plin drept a acestui Contract, fara ca vreuna din Parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

13.1 Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa decurgand din prezentul Contract aparuta intre client si Vanzator. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente.

13.2 Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor Instalmen.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor Instalmen.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform prevederilor legale in vigoare.


14. ALTE INFORMATII

 Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate in desfasurare; acestea descriu in detaliu termenii si conditiile speciale aplicabile fiecarei campanii si completeaza dispozitiile prezentului document " Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.instalmen.ro“.

 Promotiile afisate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online / Regulamentele speciale si in limitele stocurilor disponibile. 

 Instalmen.ro isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie publicata pe site fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.


15. BAZA LEGALA

Pentru mai multe informatii, puteti accesa :

 • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE;
 • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice;
 • Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii;
 • Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;
 • Legea nr. 158/2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa;
 • Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
 • Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc;
 • Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.
 • LEGE nr. 365 din 7 iunie 2002 (**republicată**)