Menu
Your Cart

Cabluri Electrice

La instalmen.ro găsiți o gamă largă de cabluri electrice, de la cabluri monofilare la cabluri multifilare, de la cabluri de interior la cabluri de exterior.

Cabluri electrice monofilare

Cabluri electrice monofilare sunt formate dintr-un singur conductor, ceea ce le face mai rigide și mai rezistente la îndoire. Sunt ideale pentru aplicații de interior, cum ar fi iluminatul, prizele și întrerupătoarele.

Cabluri electrice multifilare

Cabluri electrice multifilare sunt formate din mai mulți conductori, ceea ce le face mai flexibile și mai ușor de manevrat. Sunt ideale pentru aplicații de exterior, cum ar fi alimentarea cu energie a aparatelor electrice de grădină sau iluminatul exterior.

Cabluri electrice de interior

Cabluri electrice de interior sunt proiectate pentru a fi utilizate în interiorul clădirilor. Sunt fabricate din materiale care rezistă la căldură și umiditate.

Cabluri electrice de exterior

Cabluri electrice de exterior sunt proiectate pentru a fi utilizate în exteriorul clădirilor. Sunt fabricate din materiale care rezistă la intemperii.

Cabluri electrice 3x2.5

Cablul electric 3x2.5 este unul dintre cele mai populare tipuri de cabluri electrice. Este utilizat pentru alimentarea cu energie a aparatelor electrice de putere medie, cum ar fi aparate electrocasnice, lămpi și echipamente de birou.

Cum alegi cablul electric potrivit?

Atunci când alegeți un cablu electric, este important să luați în considerare următoarele factori:

  • Tipul de aplicație: Cablurile electrice sunt disponibile pentru o varietate de aplicații, inclusiv iluminat, prize, întrerupătoare, aparate electrice de interior și exterior.
  • Secțiunea transversală a conductorului: Secțiunea transversală a conductorului determină capacitatea cablului de a transporta curent electric.
  • Materialul conductorului: Conductorii electrici sunt disponibili din cupru sau aluminiu. Cuprul este un conductor mai bun decât aluminiul, dar este și mai scump.
  • Tipul de izolație: Cablurile electrice sunt disponibile cu diferite tipuri de izolație, inclusiv PVC, PE și XLPE. PVC-ul este cel mai comun tip de izolație, dar este mai puțin rezistent la căldură și umiditate decât PE sau XLPE.

Cum să instalați cablul electric

Instalarea cablului electric trebuie efectuată de un electrician calificat. Instalarea necorespunzătoare a cablului electric poate prezenta un risc de incendiu sau șoc electric.

Cum să întrețineți cablul electric

Cablurile electrice trebuie inspectate periodic pentru a se asigura că nu sunt deteriorate. Cablurile deteriorate trebuie înlocuite imediat.

La instalmen.ro găsiți o gamă largă de cabluri electrice de la cele mai bune mărci din industrie. Oferim o garanție  pentru toate produsele noastre.

Cablu FTP cat 5E (305M) 24AWG Cablu FTP cat 5E (305M) 24AWG
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 48 din 257 (6 pagini)