Menu
Your Cart

Cabluri Electrice

Cabluri electrice 3x2.5 monofilare multifilare

Cum alegi cablurile electrice ?

Pentru buna functionare a tuturor echipamentelor electrice sau a instalatiei din orice casa cel mai important este sa alegi cablurile cat mai corect. O instalatie electrica prevazuta cu cabluri de slaba calitate va asigura o performanta scazuta e chipamentului si o functionare deficitara a curentului in casa, iar alegerea gresita poate genera dezastre. Attunci cand alegi un cablu sau un conductor electric este important sa tii cont de tipul de proiect implementat, de dimensiunile acestuia si de culoare.

Cand ai nevoie de cabluri si conductori electrici?

Indiferent daca vrei sa extinzi un circuit pentru o priza suplimentara sau ai alt proiect in lucru, in cazul in care nu ai cunostintele necesare, va trebui sa apelezi la un specialist, pentru ca riscul la care te expui cand faci o alegere gresita este foarte mare.

De cate tipuri sunt cablurile si conductorii electrici?

Exista mai multe tipuri de cabluri si conductori electrici – interioare, exterioare, subterane – fiecare avand caracteristici specifice. Spre exemplu, rezistenta la caldura si la coroziune si dimensiunile variate ale firelor sunt doua aspecte care conteaza extrem de mult. De asemenea, chiar daca cablurile din aluminiu au fost utilizate intens in trecut, casele de acum folosesc cuprul. Cuprul este mai putin rezistiv si este un bun conductor. Si aluminiul se foloseste in componenta retelelor electrice – este mult mai ieftin si are doua treimi din conductivitatea cuprului, iar cablul se poate deforma in timp.

Conductori electrici de 1.5 mmp sau de 2.5 mmp?

Una dintre cele mai des intalnite intrebari primite de la clienti este daca vei opta pentru conductori electrici de 1.5 mmp sau de 2.5 mmp. Tinand cont de faptul ca este vorba despre case, va fi nevoie de mai multe tipuri de conductori pentru  a face instalatia electrica din casa. Spre exemplu, pentru iluminat va fi suficient sa alegi un conductor electric de 1.5 mmp in timp ce pentru circuitele d prize, conductorii de 2.5 mmp sunt mai buni. Daca sunt aparate electrice cu consum mare, asa cum se intampla spre exemplu cu centrala electrica, plita si cuptorul, dimensiunile conductorilor necesari cresc.

Conductori si cabluri din aluminiu sau din cupru?

Un aspect important este materialul din care sunt facute cablurile si conductorii. De obicei, este vorba despre instalatia electrica a locuintelor si este recomandat sa optati pentru conductori de cupru. Un foarte bun conductor va rezista mult mai bine in timp. Conductorii din aluminiu se folosesc doar la cladirile de mari dimensiuni si de cele mai multe ori sunt alesi pentru a face economie, in detrimentul calitatii.

Conductori electrici rigizi sau flexibili?

Conductorii electrici pot fi montati in tuburi de protectie rigide sau flexibile. De multe ori, prima categorie este folosita pentru instalatii fixe si este ideala in echipamente, in panourile de comanda, in instalatiile fixe si de iluminat. Conductorii flexibili sunt folositi in spatiile unde au loc vibratii sau acolo unde aparatura este in miscare si apare frecvent socul mecanic. De asemenea, poti alege tuburi flexibile precablate pentru a elimina nevoia de a introduce cablurile manual si pentru a economisi timp.


Cablu cupru FTP albastru cat 6 (305M) Cablu cupru FTP albastru cat 6 (305M)
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 48 din 251 (6 pagini)