Menu
Your Cart

Contor electric

Cum functioneaza un contor electric?

Un contor elecric este una aparat care masoara cantitatea de energie electrica consumata si o afiseaza intr-un mod inteligibil si convenabil. Este folosita o unitate de masura pentru a inregistra consumul de cuent pe unitatea de timp, numita Kilowati Ora, abreviat kWh.

Tipuri de contoare electrice

·        Cu inductie – acest tip este reapandit datorita numarului mare de caracteristici avantajoase. Are design traditional cu roata, iar avantajul sau este durata de viata lunga.

·        Electronic – acest contuar este nou si principiul de functionare se bazeaza pe masurarea tensiunii si curentului in retea. Nu exista niciun mecanism intermediar ceea ce asigura o precizie de lucru ridicata.

·        Contor automat – acesta este similar modelului electronic iar particularitatea sa sta in transferul de date automat fara sa fie nevoie de proprietar.

Cat costa un contor electric?

Pretul unui contor de curent electric difera in functie de mai multe aspecte. Conteaza brandul, dar si tipul de contor electric, precum si curentul pentru care se instaleaza  care poate fi monofazis sau trifazi. Astfel, se va obtine un pret tinand cont de toate aceste detalii in momentul in care contorul este cautat in magazin. De asemenea, pot fi accesate si oferte online.

Cum se citeste un contor electric?

Contorul electric poate fi citit de catre proprietar, direct pe display-ul dispozitivului si se vor lua in calcul datele pana la virgula. In momentul in care se dau citirile nu se vor trimite si cifrele care sunt dincolo de virgula.

Cum se monteaza un contor electric?

Dupa ce a fost cumaparat din magazin, pentru montaj este necesar ca proprietarul sau persoana responsabila de locul pentru care se instaleaza contorul sa apeleze le specialisti pentru montarea acestuia. De obicei, contorul va fi montat de responsabili ai furnizorului de energie electrica cu care utilizatorul are contract astfel incat acestia sa se asigure ca functioneaza in parametri acceptati de ei.

Afişare 1 - 9 din 9 (1 pagini)