Menu
Your Cart

Copex Metalic

Copex Metalic la Instalmen.ro

Copex Metalic este un tub flexibil, din metal, folosit pentru protejarea cablurilor electrice. Acesta este fabricat din oțel zincat, ceea ce îi conferă rezistență și durabilitate. Copex Metalic este disponibil în diferite diametre, astfel încât să poți alege dimensiunea potrivită pentru nevoile tale.

Avantajele Copex Metalic

 • Protejează cablurile electrice de deteriorare mecanică, cum ar fi tăierea, zdrobirea sau smulgerea.
 • Previne supraîncălzirea cablurilor, ceea ce poate duce la incendii.
 • Facilitează instalarea și întreținerea cablurilor electrice.

Tipuri de Copex Metalic

Copex Metalic este disponibil în două tipuri principale:

 • Copex Metalic simplu: Este un tub simplu, fără nicio izolație.
 • Copex Metalic cu izolatie PVC: Este un tub metalic cu o izolație din PVC. Izolarea din PVC protejează cablurile electrice de umiditate și de alte influențe externe.

Aplicații

Copex Metalic este utilizat în diverse aplicații electrice, cum ar fi:

 • Instalații electrice de joasa tensiune: Copex Metalic este utilizat pentru protejarea cablurilor electrice în instalațiile electrice de joasa tensiune, cum ar fi cele din case, apartamente, birouri sau magazine.
 • Instalații electrice industriale: Copex Metalic este utilizat și în instalațiile electrice industriale, cum ar fi cele din fabrici, uzine sau depozite.

Cum să alegi Copex Metalic

Pentru a alege Copex Metalic potrivit pentru nevoile tale, trebuie să ții cont de următoarele factori:

 • Diametrul: Diametrul Copex Metalic trebuie să fie suficient de mare pentru a putea găzdui cablurile electrice pe care dorești să le protejezi.
 • Materialul: Copex Metalic poate fi fabricat din oțel zincat sau din aluminiu. Oțelul zincat este mai rezistent și durabil, dar este și mai scump. Aluminiul este mai ușor și mai ieftin, dar este mai puțin rezistent.
 • Izolarea: Dacă cablurile electrice pe care dorești să le protejezi sunt expuse la umiditate sau la alte influențe externe, este recomandat să alegi Copex Metalic cu izolatie PVC.

Cum să instalezi Copex Metalic

Instalarea Copex Metalic este relativ simplă. Poți face acest lucru singur, cu ajutorul unuieltelor de bază. Iată pașii de urmat:

 1. Taie Copex Metalic la dimensiunea dorită.
 2. Adu capătul Copex Metalic în zona în care dorești să instalezi cablurile electrice.
 3. Folosește o șurubelniță sau un clește pentru a fixa Copex Metalic în loc.
 4. Introduce cablurile electrice în Copex Metalic.

Copex Metalic este o soluție excelentă pentru protejarea cablurilor electrice. Acesta este disponibil într-o varietate de dimensiuni și materiale, astfel încât să poți alege produsul potrivit pentru nevoile tale.

Afişare 1 - 18 din 18 (1 pagini)