Menu
Your Cart

Banda Izolatoare

Banda izolier

Banda izolier este un tip de banda sensibila la presiune utilizata pentru a izola firele electrice si alte materiale care conduc electricitatea. Poate fi facuta din multe materiale plastice, dar PVC (policlorura de vinil, „vinil”) este cel mai popular, deoarece se intinde bine si ofera o izolatie eficienta si de lunga durata. Banda electrica pentru izolatie clasa H este realizata din fibra de sticla.

O selectie de benzi electrice cu coduri de culori

Este disponibila o mare varietate de benzi izolatoare, unele pentru scopuri foarte specializate. Benzile primare utilizate in aplicatiile electrice sunt vinil, cauciuc, mastic si cambric lacuit.  Electricienii folosesc in general numai banda alba transparenta in scopuri de izolare. Celelalte culori sunt folosite pentru a indica nivelul de tensiune si faza firului (banda colorata se numeste uneori „banda de fazare”). Acest lucru se face pe un fir mare care este disponibil numai in izolatie neagra. Cand firele sunt fazate, un inel de banda este plasat la fiecare capat langa terminatie, astfel incat scopul firului sa fie evident.

Banda izolatoare este o banda de siguranta pentru fire, folosita pentru a acoperi si izola o gama larga de cabluri, fire si alte materiale care conduc electricitatea.

Benzile de izolare vin intr-o gama larga de latimi si grosimi pentru diverse aplicatii diferite, precum si intr-o selectie de culori si materiale pentru proprietati optime de izolare si codificare precisa a culorilor diferitelor fire din motive de siguranta.

Din ce este facuta banda izolatoare?

Proprietatile cheie ale unei benzi izolatoare electrice fiabile si de incredere sunt ca trebuie sa:

·        actioneze ca un izolator eficient impotriva electricitatii, protejand circuitele si utilizatorii prin faptul ca nu conduc usor curentul

·        sa fie rezistenta la caldura si ignifuga intr-un grad rezonabil pentru aplicatia in care este utilizata

·        sa fie flexibila, usor de utilizat si usor de aplicat la o gama larga de fire, circuite si conexiuni (adesea in spatii relativ inguste)

De departe, cel mai comun material pentru banda izolatoare in zilele noastre este vinilul, dar vom investiga mai multe materiale si utilizarile lor intr-o sectiune ulterioara. Deocamdata, vom arunca o privire mai atenta asupra unora dintre proprietatile generale ale benzii izolatoare enumerate mai sus si cum sa o folosim cel mai bine pentru a profita la maximum de aceste atribute cheie.

Cand este utilizata corect, banda electrica ar trebui sa actioneze ca un izolator - adica ar trebui sa protejeze impotriva transferului oricarui curent electric care trece prin fire catre persoane sau componente care pot intra in contact cu acestea. Ca atare, banda izolatoare corect evaluata si aplicata NU ar trebui sa conduca electricitatea.

Cum se foloseste banda izolatoare electrica

Banda izolier electrica este folosita cel mai frecvent in aplicatiile de bricolaj pentru reparatii si imbinari cu fire mai mici. Dupa cum vom sublinia mai detaliat mai jos, nu ar trebui utilizata pentru reparatii majore la firele foarte deteriorate sau singura pentru crearea de conexiuni permanente in cutii de jonctiune, intrerupatoare de lumina sau prize de cablare.

 

In aceste tipuri de medii cu solicitare ridicata, cu potential temperatura ridicata, banda izolatoare ar trebui utilizata numai impreuna cu piulite de sarma create special si alte instrumente de conectare pentru o reparatie mai sigura. In plus, banda electrica nu ar trebui utilizata pentru firele deteriorate sau nematisate in imediata apropiere a mobilierului moale sau a altor materiale inflamabile.

Banda Izolier Pvc 20M Multicolora
in curs de aprovizionare
Banda Izolier Pvc 20M Galben-Verde
in curs de aprovizionare
Banda Izolier Pvc 20M Alba
in curs de aprovizionare
Banda Izolier Pvc 10M Multicolora
in curs de aprovizionare
Banda Izolier Pvc 10M Neagra
in curs de aprovizionare
Banda izolier pvc ALB 20M/50MM LATA
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 15 din 15 (1 pagini)