Menu
Your Cart

Tablou Electric

Un tablou de bransament este un tablou electric numit popular tablou de sigurante si are un rol extrem de important in instalatia electrica. Tabloul electric este cel care protejeaza cu ajutorul intrerupatoarelor automate, circuitele electrice interioare. Sunt mai multe tipuri de intrerupatoare automate care pot sa fie montate intr-un tablou electric – intrerupatoarele automate monopolare, intrerupatoarele automate bipolare, intrerupatoarele automate tripolare si cele diferentiale sau cele automate cu declansator de tensiune minima. De asemenea, in tablourile electrice pot sa se monteze sonerii, interupatoare de scara si contoare sau alte module.

Ce sunt sigurantele fuzibile care se monteaza in tablourile de bransament?

Sigurantele electrice fuzibile raman in continuare utilizate datorita fiabilitatii lor. In cazul in care un intrerupator automat are o fiabilitate ridicata acesta nu se va putea compara cu o siguranta electrica fuzibila, care are fiabilitatea de 100%. In schimb, intrerupatorul automat are avantajul ca in cazul unui scurt circuit sa nu fie necesara inlocuirea niciuneia dintre componente. In cazul sigurantelor electrice fuzibile, in cazul unui scut circuit, va trebui sa fie inlocuit consumabilul acesteia.

Ce sunt lucrarile care se pot face la instalatiile electrice?

Toate lucrarile care pot fi facute la instalatiile electrice trebuie sa fie executate de electricieni autorizati sau sub coordonarea profesionistilor care sa garanteze calitatea executiei sau a interventiei necesare. Circuitul electric este realizat din conductori si aparataje care sunt protejate de sigurante sau de intrerupatoare. Instalatiile cuprind atatea circuite cate aparate sunt in tabloul electric, indiferent ca este vorba despre disjunctoare au despre sigurantele cu cartus fuzibile.

Ce reguli trebuie sa respecti atunci cand folosesti un tablou electric?

In momentul in care este folosit un tablou de bansament, va trebui sa ai un conductor de impamantare cu aceeasi sectiune ca si cei de faza si de nul. Un circuit de iluminat nu trebuie sa aiba mai mult de 8 puncte. Circuitele de priza pot sa cuprinda pana la cel mult 8 prize daca este cablat la 2.5 mm si protejat printr-un disjunctor de 20 A sau un port fuzibil de 16A, pana la cel mult 5 prize in cazul in care este cablat la 1.5 mm si protejat de disjunctorul de 16A.

Care sunt circuitele speciale folosite intr-un tablou electric ?

Circuitele specializate pentru masinile de gatit sau plitele electrice si masinile de spalat rufe trebuie sa fie protejate de un intrerupator diferential de tipul A. Diferentialele pentru toate celelalte circuite specializate asa cum sunt masina de spalat vase, cuptorul electric sau congelatorul si alte astfel de electrocasnice sunt toate special concepute astfel incat sistemul sa nu intampine probleme. De obicei se prevede ca un circuit de iluminare si unul de prize sa existe pentru fiecare camera.

Ce se afla in tabloul de repartitie?

Un tablou de repartitie este compus dintr-un dispozitiv sau dispozitive diferentiale de mare sensibilitate, bara de pontaj pe faza, bara de pntaj neutru, intrerupatoare divisionare si sigurante de circuit cu cartus, bara de impamantare, diferentiale de sensibilitate medie, intrerupator general, releu pentru functionarea boilerului cu acumulatori, transformator de sonerie, programator de incalzire si optimizator de consum.

Afişare 1 - 15 din 15 (1 pagini)