Menu
Your Cart

Tarusi impamantare

Ce este sistemul de impamantare a casei?

Pentru a preveni acest pericol, sistemul electric al casei include un plan de rezerva - un sistem de fire de impamantare care ruleaza paralel cu firele fierbinti si neutre. Ofera o cale alternativa de urmat a curentului electric in cazul in care exista o defectiune a sistemului de fire fierbinti si neutre care transporta in mod normal curentul. Daca o conexiune de sarma se slabeste, de exemplu, sau o rozatoare roade un fir, sistemul de impamantare canalizeaza curentul parazit inapoi la pamant prin aceasta cale alternativa inainte de a provoca un incendiu sau soc.

Ce este calea de impamantare?

Calea de impamantare este in general formata dintr-un sistem de fire de cupru goale care se conecteaza la fiecare dispozitiv si la fiecare cutie electrica metalica din casa ta. In cablul NM invelit standard, acest fir de cupru gol este inclus impreuna cu firele conductoare izolate din interiorul cablului. Firele de impamantare goale de cupru se termina intr-o bara de impamantare in panoul principal de serviciu, iar acea bara de impamantare este la randul sau conectata la tarus impamantare introdusa adanc in pamant in afara casei dumneavoastra. Acest sistem de impamantare ofera o cale cu cea mai mica rezistenta pentru ca electricitatea sa urmeze inapoi la masa in cazul in care o intrerupere a sistemului de cablare permite „scurgerii” de electricitate din sistemul preferat de fire de circuit alb-negru.

In majoritatea sistemelor de cablare de acasa, dovezi ale sistemului de impamantare pot fi vazute la fiecare priza, unde a treia fanta rotunda din fata prizei reprezinta conexiunea de impamantare. Atunci cand un aparat cu impamantare se conecteaza la o astfel de priza, stiftul sau rotund de impamantare este acum conectat direct la sistemul de fire de impamantare de cupru din interiorul circuitelor casei.

Toate casele trebuie sa aiba un sistem de impamantare?

Nu toate casele au acest sistem de impamantare elaborat si complet format dintr-o retea de fire de cupru goale. In timp ce un astfel de sistem de impamantare este standard in casele cu intrerupatoare de circuit care sunt conectate cu cablu NM invelit, sistemele de cablare mai vechi instalate inainte de 1965 pot fi impamantate prin conducte metalice sau cablu metalic, nu fire de impamantare de cupru. Si chiar si sistemele mai vechi instalate inainte de 1940 ar putea sa nu aiba deloc nicio forma de impamantare. Acesta este cazul cablajului cu buton si tuburi, unde nu exista nicio cale de impamantare. Multe sisteme mai vechi au fost deja actualizate si este o idee buna sa o faceti daca cablarea dvs. este de aceasta generatie mai veche. Un indiciu ca sistemul de cabluri este vechi este atunci cand prizele au doua fante in loc de trei. Acest lucru indica ca prizele ar putea sa nu fie impamantate.

Ce este protectia incorporata?

Sistemul de cablare de acasa include si alte dispozitive de siguranta pentru a ajuta la prevenirea dezastrelor. Intreruptoarele sau sigurantele protejeaza si controleaza fiecare circuit individual. Intreruptoarele sau sigurantele au doua functii: Protejeaza firele impotriva supraincalzirii in cazul in care sunt supraincarcate de prea mult curent electric care trece prin ele; de asemenea, simt scurtcircuite si se declanseaza sau „sufla” pentru a opri instantaneu fluxul de curent atunci cand apar probleme. Intr-o situatie de scurtcircuit sau de defectiune la pamant, o reducere brusca a rezistentei determina curgerea unei cantitati necontrolabile de curent, iar intrerupatorul de circuit raspunde la aceasta prin declansare.

In cele din urma, este o practica destul de comuna ca tevile metalice de instalatii sanitare din casa dvs. sa fie conectate si la calea de impamantare. Acest lucru ofera protectie suplimentara in cazul in care electricitatea intra in contact cu aceste tevi metalice. Adesea, aceasta impamantare este stabilita printr-un fir de impamantare prins de o conducta metalica de apa in apropierea boilerului dvs. sau in cazul in care conducta publica de apa intra in casa dumneavoastra.

Tarus Impamantare 1.5m
in curs de aprovizionare
Tarus Impamantare 2m
in curs de aprovizionare
Banda Zincata 50/5mm Banda Zincata 50/5mm
-25 % La comanda
Producator: Betak Cod produs: IM2017
11,90 Lei 8,93 Lei Fără TVA:7,50 Lei
Afişare 1 - 22 din 22 (1 pagini)