Menu
Your Cart

Condensator motor electric


Ce este un condensator pentru motorul electric?

Condensatorul pentru motoarele electrice este folosit pentru ventilatoare, pompe de circulatie centrale, motoare de frigidere si de compresoare. Un astfel de accesoriu functioneaza inclusiv cu 400 VCA si are rolul de a mari durata de functionare a motorului, astfel incat acesta sa atinga duratele mentionate de producator. Rolul condensatorului este acela de a compensa facotrul de putere.

Cum functioneaza un condensator

In momentul in care un condensator primeste o sarcina electrica, una dintre foi se incarca cu electroni in timp ce cealalta elibereaza energia negativa din ei si o lasa cu o sarcina pozitiva. Ulterior, cand sursa de alimentare folosite la inceput este indepartata, condensatorul ramane incarcat cu energie, deoarece o stocheaza ca energie de urgenta. 

Ce probleme pot aparea la condensatorul motoarelor

Imbatranirea condensatorului reprezinta degradarea electrolitului. Acest electrolit este substanta care umple spatiu ce se leaga itnre straturile izolatoare din componenta. Condensatorii sunt fabricati din materiale diferite care au proprietati diferite. Prin urmare, severitatea degradarii variaza tinand cont de materiale.

Cum se leaga 2 condensatori la un motor?

Pentru a lega corect condensatoarele este foarte important sa citesti fisa tehnica si schema electrica, unde ti se va explica in detaliu la care fire trebuie sa fie prins condensatorul. De obicei, condensatorii se monteaza in paralel cu rezistentele.

Ce condensator trebuie la un motor de 3kw?

La un motor atat de mare, vei avea nevoie de un condensatori cu peste 200 micro F. Va trebui sa tii cont de asemenea de numarul de faze pe care le are condensatorul. Spre exemplu, un condensator trifazic conectata la o sursa monofazica nu va mai avea aceeasi putere.

Ce condensator trebuie la un motor de 2.2kw?

Pentru un motor de 2.2 kw ar fi necesar un condensator de 70 micro  F, dar pentru a fi sigur, citeste valorile scrise pe motor si alege condensatorul corect.


Condensatori 1.5 MF
in curs de aprovizionare
Condensatori 25 MF
in curs de aprovizionare
Condensatori 3.5 MF
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 23 din 23 (1 pagini)