Menu
Your Cart

Prize si stechere industriale

Cum facem alegerea potrivita a unei prize industriale?

Atunci cand vorbim despre prize industriale ne referim la acele prize si fise care functioneaza frept aparate pentru conectarea la retea a consumatorilor mobili, asa cum sunt grupurile de sudura, masinile de gaurit si polizoarele portabile. Aceste prize trebuie sa faca fata sarcinilor de lucru intalnite in mediul industrial, unde sunt conectati consumatori mari. 

De ce caracteristici trebuie sa tinem cont in privinta prizelor si stecherelor industriale?

Prizele sunt de cele mai multe ori fixe, avand contactele la retea, in timp c fisele sunt mobile si au contactele conectate la un cordon flexibil care asigura alimentarea consumatorului. Contactele prizei sunt in forma unei teci cilindrice sau in forma de furca si sunt protejate contra atingerii, deoarece se afla sub tensiune. Contactele fisei sunt de obicei in forma de stift cilindric sau de lamela si sunt protejate contra loviturilor.

Prizele si fisele industriale sunt tripolare. Ele au in plus un contact nul si unul de pamant sau minim unul cu ambele functiuni. Stiftul de contact corespunzator contactului de pamant trebuie sa fie ceva mai lung, astfel incat sa aiba loc legatura la pamant inaintea celorlalte conextiuni.

Constructia acstor prize, modul in care sunt amplasate si dimensiunile pe care le vor avea stifturile trebuie sa fie realizate in asa fel incat introducerea fisei in priza sa nu fie posibila altfel decat in pozitie corecta.

Prizele si fisele industriale sunt de obicei construite pentru o tensiune cuprinsa intre 380 si 500 V si cu curenti niminali cuprinsi intre 16 si 100 A. Priza poate fi monofazata sau trifazata. 

Din magazinul nostru online poti cumpara prize industriale si toate accesoriile pentru acestea in oferte de pret care te vor ajuta sa faci achizitii cu preturi optimizate. Doar asa vei reusi sa obtii cele mai bune rezultate cand vine vorba despre buna functionare a instalatiilor electrice.


Priza Trifazica Perete 3P+N+E 16A
in curs de aprovizionare
Priza Trifazica Perete 3P+N+E 32A
in curs de aprovizionare
Stecher Trifazic 3P+N+E 16A
in curs de aprovizionare
Stecher Trifazic 3P+N+E 32A
in curs de aprovizionare
Priza Pe Fir 32A 380V
in curs de aprovizionare
Fisa industriala Spin,16A, 110V, 3P
in curs de aprovizionare
Fisa industriala Spin,16A, 380V, 5P
in curs de aprovizionare
Fisa industriala Spin, 32A, 380V, 5P
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 37 din 37 (1 pagini)