Menu
Your Cart

Proiectoare LED

Sunt produse ce pot fi utilizate atat la interior cat si la exterior, oferind o intensitate luminoasa sporita. De regula, aceste produse include o carcasa de aluminiu vopsita electrostatic si sunt prevazute cu lampi cu leduri integrate si geam rezistent la socuri.

In functie de model, proiectoarele respecta anumite strandarde de protectie la factorii externi si intrunesc unele dintre cele mai exigente criterii de performanta si durabilitate.

Proiectoarele cu LED reprezinta una dintre cele mai bune solutii pentru iluminarea spatiului exterior. De asemenea, reprezinta solutii utile atat pentru mediul rezidential cat si pentru cel comercial. Desi proiectoarele cu LED sunt putin mai costisitoare in comparatie cu cele cu halogen, durata de viata mai lunga si capacitatea de economisire pe care le ofera drept avantaje le fac sa fie mai rentabile. 

Aceste proiectoare LED sunt ideale sa fie instalate mai ales in zonele in care nu este acces la electricitate si pot sa fie utilizate cu energie solara sau cu ajutorul unor generatoare portabile. In comparatie cu alte tipuri de surse de iluminat este una dintre cele mai eficiente modalitati pentru a asigura o lumina ideala pentru realizarea diverselor activitati in exterior. Proiectoarele cu LED au o eficienta energetica crescuta de pana la 80% in comparatie cu sursele de iluminat traditionale. Desi pretul unui proiector este destul de crescut, investitia se va amortiza cu usurinta prin intermediul facturilor de utilitati care vor avea un pret mai mic in comparatie cu perioadele anterioare cand s-au utilizat surse de iluminat clasice. 


Aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi proiectoare LED 


In trecut, proiectoarele cu LED emiteau o lumina destul de slaba dar, o data cu avansul tehnologiei, ofera o putere de iluminare superioara care se apropie foarte mult de cel oferit de sursele traditionale. In plus, au o durata de viata crescuta, ceea ce duce la diminuarea investitiilor in alte proiectoare la scurt timp, asa cum se intampla in cazul corpurilor de iluminat traditionale. 

In momentul in care doresti sa selectezi proiectoarele cu LED potrivite pentru spatiul exterior trebuie sa tii cont de cateva aspecte care pot sa iti schimbe modul de perceptie dar sa iti si ofere anumite avantaje mai superioare. Indiferent daca doresti sa folosesti proiectoare cu LED acasa sau la birou, criteriile de selectie despre care vom vorbi raman cat se poate de valabile. 

In primul rand, este vorba despre nivelul de luminozitate. Este important sa alegi un proiector care are capacitatea de a ilumina eficient intreg spatiul pentru care se adreseaza. Nivelul de luminozitate al proiectorului este dat de numarul de watti si de numarul de lumeni produs. Puterea in watti se refera la energia consumata de proiector pentru a genera lumina si, cu cat acesta este mai mare cu atat mai mare va fi lumina produsa de proiector. De asemenea, acest aspect este valabil si in cazul numarului de lumeni. Cu cat numarul de lumeni este mai mare cu atat va produce mai multa lumina. 


Temperatura culorii si modul de operare a proiectoarelor cu LED


  1. Temperatura culorii este un alt aspect de care trebuie sa tii cont pentru a crea un ambient placut in spatiul exterior. Aceasta caracteristica nu se refera la caldura disipata de proiector ci la culoarea luminii generate, cum ar fi de exemplu, alb cald sau alb rece. Cu cat temperature culorii va fi mai mare cu atat lumina va fi mai rece. Pentru sursele de iluminat pentru exteriorul zonelor rezidentiale se utilizeaza o lumina mai calda. 
  2. Proiectoarele cu LED pot sa fie operate in mai multe moduri, cu intrerupator sau cu senzor. Cele operate cu ajutorul unui intrerupator functioneaza pe acelasi principiu ca si orice corp de iluminat clasic. Aceasta modalitate de control ofera avantajul de a mentine sub control cand sa fie aprins proiectorul si cand sa fie inchis. Cele cu senzor de lumina au capacitatea de a detecta momentul in care lumina naturala scade in intensitate. Astfel, proiectorul va functiona doar pe perioada noptii si se va opri automat la rasaritul soarelui. Avantajul este acela ca nu va trebui sa iti aduci aminte de fiecare data daca dimineata ai inchis sursa de iluminat din exterior. 
  3. Unul dintre cele mai economice tipuri de proiectoare LED sunt cele cu senzor de miscare. Acesta ofera avantajul de a se aprinde numai in cazul in care detecteaza miscare in zona. La acest tip de proiector se poate regla raza de actiune dar si timpul in care sa se mentina lumina deschisa. Acestea sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic intrucat nu va fi nevoie sa stea lumina aprinsa pe toata durata noptii. 


  • Gradul de protectie si siguranta


Daca este un proiector pentru exterior atunci trebuie sa te asiguri ca ofera protectie impotriva intemperiilor. In general, proiectoarele pentru exterior sunt montate pe peretele exterior al casei sau pe garduri. Cel mai bun proiector LED pentru exterior trebuie sa aiba o protectie la intemperii IP65 care indica faptul ca are o carcasa sigilata corespunzator care nu permite patrunderea prafului in interior si stropii de apa nu ii afecteaza functionalitatea. Un proiector LED cu protectie ridicata poate sa fie utilizat pe tot parcursul unui an indiferent de conditiile de vreme. Exista si proiectoare LED cu un nivel de protectie mai mic, iar daca ai achizitionat un astfel de model atunci iti recomandam sa il instalezi sub acoperis sau sub o aparatoare speciala care sa o fereasca de actiunea directa a intemperiilor. 

Ca si in cazul oricarui alt tip de corpuri de iluminat, pentru a te asigura ca vei utiliza in siguranta aceste proiectoare este nevoie de un electrician autorizat pentru a le instala corespunzator. 

Tinand cont de toate aspectele enumerate mai sus, vei putea sa selectezi cele mai potrivite modele de proiectoare cu led pentru casa ta sau sediul firmei tale. Descopera produsele de la Instalmen si alege corpurile de iluminat care sa creeze mediul ambiental dorit. Aceste proiectoare  sunt foarte eficiente si ofera numeroase avantaje, asadar, vei putea beneficia de o lumina adecvata si suficienta pentru desfasurarea activitatilor in exterior. Produsele de la Instalmen beneficiaza de garantie, aspect care este foarte important pentru a te putea bucura de acestea. Proiectoarele beneficiaza de livrare rapida, astfel incat proiectele tale sa se poata desfasura in functie de modul in care ai planificat totul.

Afişare 1 - 27 din 27 (1 pagini)