Menu
Your Cart

Cutie Sigurante

Ce sunt cutiile cu sigurante?

Panoul electric al unei case este denumit in mod obisnuit panou de service sau panou intrerupator de multi electricieni, dar unii proprietari il numesc doar o cutie de sigurante. Un tablou sigurante serveste drept tablou central pentru sistemul electric din intreaga casa. Acesta primeste energie de la firma de utilitati si o distribuie catre diferite circuite care alimenteaza corpurile si aparatele din locuinta. Pentru a invata elementele de baza ale cablajului panoului electric, este bine sa incepeti cu diferitele tipuri de panouri folosite in case.

De cate tipuri sunt cutiile cu sigurante?

In primul rand, inainte de a intelege cutia de sigurante din casa dvs., este important sa retineti ca o cutie de sigurante poate folosi fie intreruptoare, fie sigurante. O cutie de sigurante foloseste sigurante de unica folosinta pentru a proteja circuitul de suprasarcini si scurtcircuitari. Pentru a opri alimentarea unui anumit circuit, trebuie sa scoateti fizic siguranta. Un panou de rupere, pe de alta parte, vine cu mai multa versatilitate si robustete. Puteti izola un circuit prin simpla declansare a intreruptorului, ca sa nu mai vorbim de faptul ca intrerupatorul se va declansa automat atunci cand detecteaza un scurtcircuit sau o suprasarcina - fara probleme de a inlocui siguranta arsa dupa o defectiune.

In timp ce majoritatea caselor au un singur panou „principal”, nu este neobisnuit sa gasesti case cu subpanouri suplimentare care servesc diferite etaje sau sectiuni ale casei. Acum ca stii ceva despre un panou electric, este timpul sa intelegi si ce se afla in interior.

Din ce este formata cutia cu sigurante?

Deci, ce se afla in spatele usii cutiei cu sigurante? Daca este un panou intrerupator, veti vedea coloane de intrerupatoare cu parghii marcate ON/OFF. Ori de cate ori intrerupatorul se declanseaza, acesta cade inapoi in partea „OPRIT”, asa ca pur si simplu il veti intoarce inapoi la „ON”. Pentru un panou de sigurante, practic veti avea o coloana de sigurante situate una langa alta. Este dificil sa identifici o siguranta defecta sau arsa decat prin testarea acesteia pentru continuitate.

Acum, panoul interior care inconjoara intrerupatoarele acopera maruntaiele cablajului electric al panoului dvs. si ar trebui sa fie atins doar de electricieni experimentati. Va rugam sa nu uitati sa respectati electricitatea si sa evitati riscurile inutile de soc, electrocutare sau deteriorare a aparatelor dumneavoastra. Cautati ajutorul unui antreprenor electrician autorizat, cum ar fi On Time Electrical, pentru instalarea, repararea si upgrade-urile profesionale ale panourilor .

De cate tipuri sunt sigurantele?

Circuitele standard (aparate de joasa tensiune) folosesc sigurante de priza cu baze insurubate. Bazele pot fi Rejection Base (pentru sigurante de tip S) sau Edison (pentru sigurante de tip T). Acum, sigurantele de baza Edison arata ca bazele becurilor si se gasesc in cutii de sigurante vechi. Sigurantele de baza de respingere pot functiona numai cu prize de tip Edison atunci cand sunt incorporate cu o baza adaptor pentru insurubare si blocare la priza Edison.

Deci, de ce este importanta o baza de respingere pentru a intelege cutia de sigurante? In calitate de proprietar obisnuit, identificarea diferitelor sigurante poate fi un calvar. Deci, baza de respingere este proiectata pentru a va impiedica sa utilizati siguranta gresita intr-un circuit. De exemplu, utilizarea unei sigurante de 20 A intr-un circuit de 15 A poate deteriora echipamentul in cazul unei suprasarcini. Aceasta este denumita „supra-fuziune” si este o cauza comuna a incendiilor la domiciliu.

Cutie sigurante PT 2P montaj aparent
in curs de aprovizionare
Afişare 1 - 48 din 71 (2 pagini)