Menu
Your Cart

Canal Cablu PVC

Canal cablu PVC

Canalele de cablu din PVC sunt dispozitive utilizate pentru a proteja si a organiza cablurile si firele intr-un mod sigur si ordonat. Acestea sunt fabricate din policlorura de vinil (PVC), un material plastic durabil si rezistent la umezeala si coroziune. Canalele de cablu din PVC sunt disponibile in diferite dimensiuni si forme, de la modele de baza pentru cablurile electrice la modele mai complexe cu compartimente separate pentru cabluri de date sau telecomunicatii.

Acestea sunt instalate de obicei pe pereti sau pe tavan, si se pot utiliza in interior sau exterior. Canalele de cablu din PVC sunt populare in industria constructiilor, dar si in medii de birouri sau case, unde se poate intampla sa fie nevoie de organizarea cablurilor din diverse dispozitive electronice sau electrocasnice. Ele pot fi taiate la dimensiunea potrivita si pot fi vopsite pentru a se potrivi cu decorul camerei.

Canale cablu PVC sub forma de tevi PVC-U

Cand o teava vine cu o litera suplimentara „U” la capat, inseamna ca teava este realizata din PVC neplastifiat (PVC-U). Aceasta inseamna ca acest tip de PVC nu contine nici un plastifiant, care este solventul care este adaugat materialului PVC pentru a-i promova plasticitatea si flexibilitatea si pentru a-i reduce fragilitatea. Deoarece nu contine aceasta substanta, PVC-U este adesea cunoscut ca PVC rigid.

Canale  PVC-O

PVC-O este un polimer orientat molecular. Cand PVC-ul trece prin acest proces de productie, PVC-U este transformat intr-o structura stratificata, ceea ce il face mai rezistent la coroziune.

Canale PVC-Hi

Tevile PVC-Hi sau Hi Impact sunt tevi din PVC care sunt conventionale, avand un modificator care le face foarte rezistente la loviturile exterioare. Pentru a-si imbunatati durabilitatea, compozitia sa este un amestec de compusi, inclusiv PVC. Trebuie sa aiba capacitatea de a fi eficient sub presiune ridicata si sa aiba rezistenta pe termen lung.

Cabluri PVC

Cablurile din PVC sunt un tip de cablu durabil, mai subtire si ecologic. Sunt proiectate pentru a rezista la intemperii extreme si sunt ignifuge. Cablurile din PVC au o durata de viata utila de peste douazeci de ani si sunt utilizate pe scara larga ca parte a proiectelor de constructii. Deoarece sunt mai subtiri cu diametre mai mici, cablurile si firele din PVC sunt instalate ca cabluri de interior, deoarece permit adaugarea mai multor fire la o conducta.

Constructia de inalta calitate a cablurilor din PVC le face o alegere foarte sigura, deoarece nu sunt afectate de vreme, substante chimice si trecerea timpului. Ca forma versatila si flexibila de cablu, cablurile din PVC pot fi adaptate pentru a se potrivi oricarei aplicatii.

Caracteristicile si aditivii PVC

PVC-ul este produs in doua forme generale care sunt: ​​un polimer rigid sau neplastifiat (RPVC sau uPVC) si un polimer plastic flexibil. In forma sa de baza, PVC-ul are o structura rigida si fragila si trebuie imbunatatit cu diversi aditivi si stabilizatori.

PVC-ul rigid este utilizat ca parte a eliminarii apelor uzate, agriculturii si instalatiilor sanitare. PVC-ul plastifiat este flexibil, mai moale si susceptibil la indoire datorita adaugarii de plastifianti precum ftalati (de exemplu, ftalatul de diisononil sau DINP). PVC-ul plastifiat este utilizat pentru izolarea cablurilor electrice sau in pardoseala spitalelor, caselor, scolilor si altor zone in care este necesar un mediu steril. In unele cazuri, este folosit ca alternativa la cauciuc. PVC neplastifiat este folosit in constructii ca conducta pentru instalatii sanitare si siding.

 

PVC-ul rigid nu contine ftalati, un grup de plastifianti care adauga flexibilitate PVC. Ftalatii sunt un grup de substante chimice care se gasesc in sute de produse de uz casnic. 

Afişare 1 - 22 din 22 (1 pagini)