Menu
Your Cart

Stabilizator Tensiune si UPS

Ce tehnologie are un stabilizator de tensiune UPS si cum functioneaza?

Toate cele trei tehnologii de baza de alimentare neintreruptibila (UPS) isi au locul in protejarea infrastructurii IT distribuite de astazi, in special la marginea retelei. Fiecare tehnologie are avantajele sale si fiecare poate fi necesara pentru configurarea unei protectii eficiente a energiei, in special in sistemele complexe. Selectarea unui UPS pentru aplicatia dumneavoastra particulara necesita o examinare a mai multor factori. Marimea sarcinii, locatia si criticitatea echipamentului care trebuie protejat sunt cheie, precum si consideratii bugetare, atunci cand alegeti un UPS pentru alimentarea de rezerva.

Cele trei tipuri majore de configuratii ale sistemului UPS sunt online dubla conversie , line-interactive si offline (numite si standby si backup cu baterie). Aceste sisteme UPS sunt definite de modul in care puterea trece prin unitate.

Ce este conversia dubla UPS?

Alimentarea AC este stabila si curata la generare. Dar, in timpul transmisiei si distributiei, este supus la scaderi de tensiune, varfuri si defectiuni complete care pot intrerupe operatiunile computerului, pot cauza pierderi de date si deteriora echipamentele. Cand vine vorba de protejarea sarcinilor IT critice, numai tehnologia online de dubla conversie protejeaza pe deplin impotriva tuturor acestor probleme de alimentare, oferind cele mai inalte niveluri de securitate pentru retele.

Un sistem UPS online este de obicei numit dubla conversie, deoarece puterea de intrare este convertita in curent continuu (DC) si apoi convertita inapoi in AC. Acest design AC-DC/DC-AC asigura un grad sporit de izolare a sarcinii de neregulile de pe alimentarea principala.

UPS-ul online preia sursa de alimentare AC de intrare si o converteste in DC folosind un redresor pentru a alimenta bateria si sarcina conectata prin invertor, astfel incat sa nu fie necesare comutatoare de transfer de putere. Daca intrarea principala de curent alternativ esueaza, redresorul iese din circuit si bateriile mentin puterea sa circule catre dispozitivul conectat la UPS. Cand alimentarea de intrare AC este restabilita, redresorul reia sa transporte cea mai mare parte a sarcinii si incepe sa incarce bateriile.

Deoarece puterea trece printr-un UPS in mod continuu, iesirea este o unda sinusoidala perfecta. Acest tip de UPS protejeaza sarcina critica de aproape toate perturbatiile de putere, inclusiv armonicile subtile si distorsiunile formei de unda.

Aceasta inseamna ca calitatea energiei de la stabilizatorul de tensiune este semnificativ mai buna decat cea a altor tehnologii. Tehnologiile offline si interactive in linie reduc impactul varfurilor, supratensiunilor si scaderilor fie prin taierea varfurilor si vailor, sporind puterea, fie prin trecerea la bateria de rezerva. Cu toate acestea, pe traseul normal al unei unde sinusoidale electrice, majoritatea fluctuatiilor de putere sunt lasate in pace. UPS-ul online regenereaza unda sinusoidala, nu doar conditionarea sursei brute de utilitati.

Ce este un UPS inline cu alimentare continua?

Un stabilizator de tensiune furnizeaza alimentare continua, de inalta calitate, echipamentelor, fara intrerupere atunci cand se transfera pe baterie, protejand echipamentul de aproape toate perturbarile de alimentare cauzate de intreruperi, intreruperi, scaderi, supratensiuni sau interferente de zgomot. Un adevarat UPS , cu dubla conversie, asigura conditionarea puterii 100%, timp de transfer zero la baterie, nicio modificare a tensiunii de iesire si o suprimare mai buna a tranzitorilor decat unitatile interactive cu linie.

Conversia dubla online este cel mai comun mod de operare UPS utilizat pentru protejarea centrelor mari de date, oferind intotdeauna cel mai inalt nivel de calitate a energiei sarcinii. Sistemele online ofera, de asemenea, reglarea frecventei, esentiala pentru utilizarea cu sistemele generatoare de rezerva pentru a proteja de variatiile comune la pornirea generatorului.

Afişare 1 - 24 din 24 (1 pagini)