Menu
Your Cart

Cablu incendiu

Cablurile de incendiu sunt esențiale pentru asigurarea siguranței în caz de incendiu. Acestea sunt concepute pentru a rezista la flăcări și fum timp de o perioadă de timp specificată, permițând evacuarea în siguranță a persoanelor și echipamentelor.

Tipuri de cabluri de incendiu

Există mai multe tipuri diferite de cabluri de incendiu, fiecare cu propriile sale caracteristici și aplicații. Cele mai comune tipuri sunt:

  • Cabluri de semnalizare de incendiu: Aceste cabluri sunt utilizate pentru a conecta detectorii și alarma de incendiu. Sunt concepute pentru a rezista la flăcări și fum timp de cel puțin 30 de minute.
  • Cabluri de alimentare de incendiu: Aceste cabluri sunt utilizate pentru a furniza energie electrică echipamentelor de siguranță în caz de incendiu, cum ar fi alarmele de incendiu, sprinklerele și ușile rezistente la foc. Sunt concepute pentru a rezista la flăcări și fum timp de cel puțin 90 de minute.
  • Cabluri de control de incendiu: Aceste cabluri sunt utilizate pentru a controla echipamentele de siguranță în caz de incendiu, cum ar fi sprinklerele și ușile rezistente la foc. Sunt concepute pentru a rezista la flăcări și fum timp de cel puțin 90 de minute.

Norme și standarde

Cablurele de incendiu sunt supuse unei game de norme și standarde, atât naționale, cât și internaționale. Cele mai comune standarde sunt:

  • EN 50200: Această normă europeană specifică cerințele pentru cablurile de incendiu.
  • IEC 60332: Această normă internațională specifică cerințele pentru cablurile de incendiu.

Găsiți cablul de incendiu potrivit

Atunci când alegeți un cablu de incendiu, este important să luați în considerare următoarele:

  • Tipul de aplicație: Cablurile de incendiu sunt disponibile pentru o varietate de aplicații. Asigurați-vă că alegeți tipul de cablu potrivit pentru nevoile dvs.
  • Clasa de incendiu: Cablurele de incendiu sunt clasificate în funcție de timpul pentru care pot rezista la flăcări. Alegeți clasa de incendiu potrivită pentru aplicația dvs.
  • Standardele: Asigurați-vă că cablul de incendiu pe care îl alegeți respectă normele și standardele relevante.

Importanța cablurilor de incendiu

Cablurile de incendiu sunt o parte esențială a oricărui sistem de siguranță în caz de incendiu. Acestea pot ajuta la salvarea vieților și la protejarea proprietății în caz de incendiu.

Afişare 1 - 11 din 11 (1 pagini)