Menu
Your Cart

Intrerupatoare cu touch

Ce sunt intrerupatoarele cu touchscreen?

Un intrerupator touchscreen, dupa cum sugereaza si numele, este unul dintre diferitele tipuri de comutatoare de activare care trebuie doar supus unui anumit grad de contact fizic/presiune de la un operator sau obiect pentru a fi actionat.  Intrerupatoarele tactile sunt, in multe privinte, cel mai simplu tip de senzor tactil; ele sunt cel mai adesea un tip de intrerupator electronic binar de pornire/oprire care va fi actionat numai atunci cand exista un contact fizic direct sau se aplica un anumit grad de presiune asupra acestuia.

Cum functioneaza intrerupatoarele cu touchscreen?

Datorita capacitatii lor de a functiona atunci cand sunt montate pe sau in spatele suprafetei a numeroase tipuri de panouri si afisaje (inclusiv sticla, acril si plastic), intrerupatoarele tactile sunt utilizate pe scara larga intr-o mare varietate de aplicatii diferite, atat in ​​gospodarie, cat si la locul de munca. Mai multe comutatoare tactile sunt adesea aranjate in secventa pe un singur panou sau afisaj, permitand intrari de control mai diverse pentru a gestiona diferite tipuri de aplicatii si sarcini.

Cum se utilizeaza intrerupatoarele tactile?

Utilizarile industriale si casnice comune pentru comutatoarele tactile pot include, de exemplu:

·        Circuite de iluminat si carcase de lampi

·        Ecrane tactile pentru laptop si smartphone

·        Echipamente de automatizare industriala

·        Dispozitive medicale si comenzi

·        Sisteme de aparare, siguranta si alarma

·        Hardware audio si de difuzare

Aspectul, caracteristicile si performanta diferitelor tipuri de comutatoare tactile pot fi modificate de producatori - si de multe ori utilizatorii finali - pentru a modifica totul, de la culorile si luminozitatea componentelor lor LED, la capacitatea de raspuns a unui anumit comutator la cantitati diferite de presiune (inalta , comutatoarele de sensibilitate medie si scazuta pot fi toate programate, in functie de aplicatia in care sunt destinate utilizarii).

Cum se utilizeaza intrerupatoarele cu touchscreen?

Desi exista o gama foarte larga de diferite tipuri de comutatoare si senzori tactili, toate au cateva elemente fundamentale comune in comun.

Toate tipurile de senzori tactili raspund la un anumit stimul extern direct - fie ca este vorba de atingere, forta sau presiune - si conexiunile lor sunt in general realizate sau rupte pe baza receptivitatii la lumina (optica), electricitate, magnetism sau alte substante chimice sau mecanice. Cu alte cuvinte, toti folosesc un fel de cale de activare/dezactivare stimul-raspuns.

In unele cazuri, aceasta va fi o secventa incredibil de simpla de intrari si iesiri - de exemplu, tastele individuale de pe tastatura unui computer sunt exemple de comutatoare tactile foarte simple, care raspund la presiunea fizica directa pentru a spune computerului care tasta este apasat in acel moment.

De cate tipuri sunt intrerupatoarele touchscreen?

Dupa cum am subliniat deja, exista numeroase tipuri de comutatoare tactile disponibile pentru a cumpara pentru tot felul de proiecte si functii diferite. Acestea sunt adesea definite destul de larg sub termenul umbrela „comutatoare tactile” pentru a se referi la orice comutator care nu necesita o cantitate semnificativa de presiune fizica pentru a actiona.

Desi din punct de vedere tehnic, ar trebui sa desemneze intr-adevar doar intrerupatoare capacitive sau rezistive, vom include si subtipul foarte comun de intrerupatoare cu buton in aceasta prezentare, deoarece acestea sunt printre cele mai disponibile produse din segmentul comutatoarelor cu contact direct. a pietei.

Afişare 1 - 14 din 14 (1 pagini)