Alegerea luminilor potrivite pentru camera de zi este o modalitate buna de a crea o atmosfera placuta si confortabila, subliniind in acelasi timp designul camerei. In timp ce stai pe canapea, sursa de lumina ar trebui sa va ofere, de asemenea, confortul de care aveti nevoie pentru a citi cartea preferata. Aflati cum sa organizati in mod corespunzator iluminarea acestui spatiu de locuit. Lustrele au tot potentialul de a ne schimba perceptia asupra spatiului pe care il folosim si de aceea trebuie sa fie corect alese.

Lampa de suspensie, esentiala

In inima casei, livingul este un loc cald unde ne place sa ne intalnim familia la sfarsitul dupa-amiezii pentru a petrece momente speciale. Deoarece are un rol important in inima casei, trebuie sa aveti grija absolut de decorarea acesteia. Stilul pe care doriti sa-l stabiliti in acest loc nu trebuie sa fie rasfatat de lumina inadecvata. In general, este recomandabil sa optati pentru o lumina relativ puternica in camera de zi.

Pentru aceasta, nu exista nimic ca o lampa suspensie. Clasica sau mai contemporana in stil, aceasta lampa va oferi o lumina importanta capabila sa ilumineze intreaga camera, ceea ce nu impiedica instalarea lampilor de masa sau de podea pentru a crea o atmosfera mai slaba. Aleasa ideal cu un sistem de dimming, lampa pandantiv poate fi atasata si la un ventilator pentru a putea raci camera vara.

Sunt recomandate in acest sens becurile cu lumina calda, aceasta lumina fiind mai naturala si mai prietenoasa pentru ochii nostri.

Stilul potrivit de lampa de podea

Lampa de podea ar trebui sa fie aleasa in functie de decorarea generala a camerei de zi. Pentru a recrea un mediu natural, nimic nu e mai bun ca un model a carui baza este decorata cu un viraj din lemn in deriva, de exemplu. Iti doresti o atmosfera contemporana si eleganta? In acest caz, alegeti o lampa de podea alb-negru care arata foarte bine intr-o camera de zi, usor grafica.

In magazine, aveti o multitudine de alte optiuni. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaptati stilul lampii la decor.

Adaugarea luminilor suplimentare

In plus fata de iluminatul principal si posibilele lampi de podea, va trebui sa instalati alte surse de lumina in camera de zi pentru a obtine confort. Daca sunteti un fan al lecturii si va place sa petreceti timp in camera de zi devorand carti bune, cu siguranta veti avea nevoie de o lampa de lectura. Ideal este sa optezi pentru modelul telescopic care iti va permite sa concentrezi cu acuratete sursa de lumina pe cartea ta, ceea ce iti va face sesiunile de lectura mai placute, mai ales la sfarsitul zilei.

Pentru confortul vizual, puteti adauga, de asemenea, lampi pentru a pune aici sau acolo. Cu toate acestea, lumina ar trebui sa fie moale, dar suficient de stralucitoare pentru a crea o atmosfera senina.

In general, nu fi tentat de luminile luminoase, ci incearca o iluminare eficienta si difuza pe care o vei realiza perfect folosind becuri LED, care consuma mai putina energie electrica. Daca doriti sa definiti un loc sau sa evidentiati un obiect ca pictura, alegeti spoturi care sunt esentiale nu numai in camera de zi, ci in toate camerele casei.