Este un element cilindric cu o cavitate in care se insurubeaza sau se introduce un bec. Un bec cu halogen poate avea o alta forma de soclu decat alte tipuri de becuri si este bine sa tineti cont de acest aspect.

La ce foloseste un soclu?

Suportul lampii este folosit pentru a gazdui becul, dar nu numai! Este mai presus de toate un element decorativ care va ajuta sa va faceti lampa sau candelabrul si mai unic: explorati gama larga de suporturi de lampa certificate conform reglementarilor actuale si disponibile in sute de forme si dimensiuni, culori si finisaje, materiale si stiluri. Becurile care folosesc tehnologie LED pot uneori sa aiba soclul diferit de cel al becului cu incandescenta.

Cum este asamblat un soclu?

Instalarea unui soclu trebuie efectuata in mod lucrator de catre personal calificat. Am oferit tutoriale scurte care explica cum sa conectati un soclu, alegand dintre cele mai populare si mai bine vandute modele. Becurile economice sunt facute astfel incat in majoritatea cazurilor sa se potriveasca in locul celor cu incandescenta deci soclul seamana cu al acestora.

Cum se alege soclul?

Daca nu puteti alege intre un soclu neted sau unul cu intrerupator, unul in stil clasic si unul contemporan, unul E14 si unul E27, va recomandam sa va puneti trei intrebari importante:

  1. Vreau lumina directa sau ecran? Cu alte cuvinte, intentionez sa-mi las becul gol sau intentionez sa il acopar chiar partial cu un element de protectie sau decorativ, cum ar fi un abajur? Aceasta intrebare nu este doar estetica, ci si practica, deoarece priveste utilizarea intentionata a camerei si nevoile de lumina ale celor care o vor folosi: lumina directa si filtrata sunt foarte diferite
  2. Care sunt materialele pe care le favorizez in acest mediu? Care este efectul stilistic pe care intentionez sa il obtin? Raspunsul la aceasta intrebare se va referi in principal la materialul suportului lampii si va afecta si costurile.
  3. Cum intentionez sa controlez aceasta lampa? Exista comutatoare de perete sau in linie convenabile pentru scopurile mele sau nu? Raspunsul la aceasta intrebare va determina daca exista sau nu un comutator pe suportul lampii.

Cum se alege materialul soclului?

Soclu din metal

Metalul este un material durabil si usor de asortat. Kituri de suport pentru lampa din metal, oferite intr-o mare varietate de finisaje, sunt o necesitate in sortimentul nostru. O atentie deosebita este acordata clemei de cablu, care dintr-o componenta simpla este transformata intr-un element decorativ si stilistic de valoare.

Soclu din lemn

Lemnul este un material natural cu potential infinit: in functie de locatie poate evoca imaginaruri foarte diferite. Scandinav, ponosit, country, industrial, nautic: practic niciun stil nu se poate lipsi de el! Soclu din portelan

Portelanul face parte din marea familie de produse ceramice si se distinge prin prezenta caolinului in amestec, care ii confera o culoare extraordinar de alba inainte de decoratiile si prelucrarile ulterioare. Efectul final, odata tras la temperatura ridicata, este foarte luminos: din acest motiv, atat tonurile clasice neutre, cat si unele culori mult mai decisive au fost incluse in gama de suporturi de portelan!

Soclu din ceramica

Ceramica, al carei amestec este alcatuit in principal din lut, este un material nobil care necesita prelucrare indelungata si ardere lenta. Pentru a-i spori farmecul, suporturile pentru lampa din ceramica au culori si decoratiuni naturale ideale in decorurile de tara. Nu i-am uitat pe iubitorii de culoare: se ofera si o selectie de socluri colorate!