Majoritatea dintre noi am avut de aface cu meseriasi de toate felurile.

S-a creat un fel de stereotip cum ca toti sunt neseriosi si ca vor sa te pacaleasca!

Adevarul este ca daca Tu nu esti informat despre lucrarea pe care o incepi este posibil sa nu iasa totul asa cum iti doresti.

Este esential sa stii ce intrebari sa pui si ce sa ceri, ca sa gasesti impreuna cu meseriasul tau, electricianul, cea mai potrivita solutie pentru tine!

Pe langa toate detalii pe care le vei stabili, trebuie sa cunosti cateva lucruri esentiale despre produsele electrice!

  1. Italiano Vero?

Ce fel de prize si intrerupatoare alegi? Modulare stil italian, multipost sau monobloc? Fiecare stil de aparataj foloseste doze diferite. NU trebuie sa hotarasti marca sau aspectul de acum, doar sa stii ce tip iti doresti ca sa iti montezi dozele potrivite

  1. Ai carte, ai parte!

Chiar daca refaci o instalatie veche sau faci una noua, nu ignora necesitatea unui proiect de instalatie! Chiar daca este mai costisitor, poti economisi o parte prin corecta dimensionare a sectiunii cablurilor si sigurantelor.

Insa cel mai important lucru este ca viata ta este in siguranta pentru ca instalatia este gandita de ingineri in instalatii!

Pana la urma electricianul este doar un executant care trebuie sa lucreze dupa un proiect bine gandit si dimensionat exact pt necesitatea stilului tau de viata

  1. Rosu Negru si Albastru?

Stabileste cu el culorile firelor pe care le va folosi pentru faza, nul si impamantare in toata casa, astfel pe viitor daca vei mai schimba o priza, vei stii exact ce inseamna fiecare culoare!

  1. O poza face cat 1000 de cuvinte

In tabloul de sigurante se vor strange  foarte multe “ghemotoace” de cabluri. Cere-I electricianului poze cu alte tablouri electrice pe care le-a mai echipat ca sa vezi cat de organizat este! Totodata trebuie sa ai notat in dreptul fiecarei sigurante ce camera serveste!

  1. Vampirii sunt adevarati!

Acest vampir nu iti va lua sangele si nici nu te va transforma intr-unul. Insa iti poate mari artificial factura de electricitate.

La final aloca-ti timp sa testati fecare circuit daca este corect instalat si nu exista vreo scurgere de curent!

 

Cu prietenie,

Echipa instalmen.ro (care vrea sa iei cea mai buna decizie pentru tine)