Lampile de exterior sunt folosite pentru a ilumina o terasa, o alee, dar si o poarta sau un decor de flori. Functionale si decorative, spoturile, lampile de perete si bolardele contribuie la siguranta casei si fac spatiile in aer liber locuibile si confortabile in serile de vara. In magazinul nostru vei gasi mai multe tipuri de becuri si corpuri de iluminat.

Tipurile de iluminat exterior

Iluminatul exterior este esential pentru a va bucura de gradina sau terasa sau pentru a ajunge la usa din fata in siguranta completa la caderea noptii, adaugand, de asemenea, o atingere estetica placuta casei. Luminile externe trebuie sa fie functionale pentru a evidentia zone specifice ale casei sau gradinii si ar trebui sa lumineze confortabil mediul exterior evitand orice fenomen de orbire. Indiferent de tipul de corp de iluminat ales, retineti ca un dispozitiv de iluminat exterior trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru prevenirea poluarii luminoase, stabilite in mod normal de administratiile locale, si sa aiba un indice de protectie (IP).

Lampi de perete pentru exterior

Este modalitatea ideala de a imbunatati si a ilumina curtea, terasa sau imprejurimile casei. Lampile de perete sunt fixate pe peretii exteriori ai casei, iar lumina lor poate fi directa (ca cea a spoturilor) sau indirecta (atunci cand lampile de perete sunt echipate cu deflectoare). Compromisul corect este de a imbunatati arhitectura cladirii cu o lumina suficienta pentru a crea iluminare functionala. Intr-o masura mai mica. Lampile exterioare pot fi folosite pentru a ilumina o cale care duce la usa de-a lungul partii laterale a casei sau o alee care trece de-a lungul unui perete.

Proiector exterior

Daca aveti nevoie de iluminat puternic si localizat (o curte, o intrare, o terasa etc.), trebuie sa va echipati cu un proiector! Cu toate acestea, exista multe puteri, tehnologii si modele diferite. Astazi, cea mai inovatoare tehnologie este cea a reflectoarelor cu LED-uri, care sunt atat puternice, cat si eficiente din punct de vedere al economiei de energie. Pentru a va ajuta sa alegeti proiectorul potrivit pentru nevoile personale.

Alege iluminatul in functie de nevoile tale

Adaptati becurile la tipul de iluminat

Un consum ridicat intr-un timp scurt nu inseamna a consuma mult atunci cand vine vorba de iluminare directa si functionala. Alegeti becuri cu economie de energie pentru serile lungi de vara! Alegeti un grad ridicat de protectie - cu cat este mai mare ratingul IP, cu atat sunt garantate o functionare mai optima si o durata de viata mai lunga. Intre doua dispozitive, alegeti unul cu cea mai buna rezistenta la apa si praf.

Reglati si orientati luminile

Setarea temporizatorului si a detectorului de miscare economiseste bani. Un detector de miscare si un temporizator slab ajustat consuma energie sau sunt chiar inutili. In mod similar, fasciculul produs de iluminatul functional trebuie orientat acolo unde este necesar.

Alege materiale durabile

Daca locuiti langa mare sau daca doriti pur si simplu un produs care sa dureze in timp, alegeti corpuri de iluminat cu piese si structuri exterioare din otel inoxidabil sau aluminiu. Si daca aveti copii, credeti-ma ca orice tip de iluminat exterior nu este imun la mingi: alegeti corpuri de iluminat robuste!