Ai avut un bec si trebuie sa-l inlocuiesti cu unul nou si nu stii cum? Aceasta este o sarcina zilnica a casei, fara complicatii majore, dar necesita unele recomandari pentru a o face in siguranta.  Becurile LED se inlocuiesc in general la fel ca cele clasice. 

Pasii de urmat:

  1.  

La schimbarea unui bec, este foarte important sa opriti curentul electric pentru a evita posibilele socuri electrice, care pot fi foarte grave. Daca aveti nevoie de lumina pentru aceasta activitate, va recomandam sa utilizati o lanterna alimentata cu baterie, care poate ilumina camera in care s-a ars becul. In cazul in care - sub responsabilitatea ta - nu opresti curentul din panoul general, asigurati-va ca intrerupatorul din camera ramane in pozitia oprit pentru a evita accidentele.

  1.  

Apoi trebuie sa desurubati becul ars de la locul sau; Urcati pe o scara sau un scaun daca va aflati la o inaltime pe care nu o puteti atinge. Retineti ca trebuie sa intoarceti spre stanga pentru a slabi becul si trebuie sa procedati intotdeauna cu mare grija pentru a nu sparge becul sau a va rani. Cand vechiul bec este intreg, nu-l aruncati pentru ca exista multe idei pentru utilizarea becurilor pentru a va decora casa. Daca becul explodeaza sau se sparge, protejati-va mainile cu o pereche de manusi si folositi clesti pentru a desuruba capacul si a instala o noua bec. In acelasi mod, ar trebui sa stiti in ce recipient sa aruncati resturile pentru a le arunca in mod corespunzator. Odata ce becul vechi sau ars a fost indepartat, proprietatile acestuia trebuie verificate pentru a obtine un inlocuitor echivalent sau compatibil. In acest fel, atunci cand alegeti ce bec folositi, trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

  • Tipul de fir sau soclu diferentiaza de obicei intre firele groase si subtiri, desi adevarul este ca exista numere pentru fiecare diametru al soclului, astfel incat becul sa se potriveasca.
  • Puterea: este exprimata in lumeni (lm), iar intensitatea luminii este mai mare in comparatie cu mai multi lumeni.
  • Consumul de energie: masurat in wati (W), va fi interesant sa economisiti cat mai mult posibil, desi nu toate tipurile de becuri consuma la fel. Cu becuri economice veti avea un consum mai mic.
  • Culoare: transparenta, alba, cu culoare etc.
  • Forma: rotunda, alungita, in spirala pentru a se adapta la fiecare lampa.

Va recomandam sa faceti acest lucru la magazinul de lucruri electrice, la domiciliu sau la magazinul de hardware, unde puteti gasi tot felul de optiuni care sunt compatibile cu lampile de acasa si va vor ajuta sa economisiti factura de energie electrica. Odata ce avem noul bec, trebuie doar sa il insurubam din nou in suportul lampii, de data aceasta rotind spre dreapta, astfel incat capacul sa se potriveasca corect. Amintiti-va ca acest pas trebuie facut si cu intrerupatoarele generale sau cu separatoarele pentru a ne proteja de socuri. Asigurati-va ca este strans, astfel incat sa intre in contact si ca lumina sa nu pulseze cand comutatorul este pornit.

Mecanismul are un principiu usor diferit - piesa este echipata cu un inel special. De regula, o astfel de baza este disponibila in lampi cu halogen. Pentru a inlocui o astfel de lampa, trebuie sa scoateti inelul - strangeti si separati. Dupa aceste actiuni, becul se va bloca pe fire. Scoatem clemele, le scoatem si le inlocuim cu una noua. Un clic tipic va informeaza ca instalarea este completa. Nu uitati sa blocati inelul de prindere!