Unul dintre cele mai eficiente servicii pentru controlul cheltuielilor cu energia sunt senzorii de lumina de miscare. Se pare ca atunci cand vorbim despre "automatizarea casei", ne referim la "lucruri straine. Dar nu va faceti filme in cap, in acest post explicam cum functioneaza un senzor de miscare pentru iluminat. Iata care sunt cele mai importante motive pentru care sunt cumparate corpuri de iluminat cu senzor.

Exista mai multe tipuri de senzori de miscare pentru lumina. Acestea permit reducerea utilizarii sistemelor de iluminat sau de aer conditionat si produc economii de energie electrica.

Stiti pentru ce este un senzor de miscare pentru iluminare?

Acesta serveste pentru a permite luminii sa fie pornita. Cand miscarea este detectata, ramane pornita. Se opreste atunci cand nu exista prezenta si pragul de iluminare din care instalam senzori astronomici, crepuscul sau ceasuri de timp. Acestea sunt activate in functie de perioada din an sau de cantitatea de lumina.

Serviciile de eficienta energetica ofera multe beneficii atunci cand se utilizeaza un sistem inteligent de iluminat. Cu rezultate foarte eficiente in comunitatile de proprietari si companii, pentru a imbunatati eficienta energetica in hoteluri, printre altele.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin incorporarea tehnologiei LED. Instalarea de senzori pentru a controla iluminatul in functie de ocupatia fiecarei zone si sectorizarea corpurilor de iluminat pentru a optimiza utilizarea iluminatului.

In alte sectoare, cum ar fi educatia, este bine sa se intaleze si senzori de reglare automata. Atat prezenta, cat si luminozitatea pentru a optimiza utilizarea corpurilor de iluminat sau pentru a imparti iluminatul pe sectoare pentru a obtine economii mai mari de energie in scoli.

Lampi de gradina cu senzor de miscare: ce sunt si cum functioneaza

Ce tipuri de senzor de miscare exista?

Senzorii de miscare sunt vanduti fie separat, fie integrati direct in lampa. In plus, exista atat de multe tehnologii diferite si combinabile:

Senzori pasivi in infrarosu (sau senzor PIR)

  • Ele functioneaza prin radiatii prin infrarosu (radiatie termica).
  • Valabil pentru interior si exterior.

Senzori de miscare de inalta frecventa si radar

  • Ele functioneaza prinunde electromagnetice.
  • Valabil pentru spatiile interioare si ca senzori HF inteligenti. In unele cazuri, ei lucreaza foarte bine si in zone in aer liber.

Senzori de miscare cu ultrasunete

  • Ei lucreaza prin reflectie de sunet.
  • Valabil in spatii interioare.

Senzori de miscare cu camera foto

  • Ei lucreaza prin evaluarea electronica a continutului imaginii.
  • Valabil pentru interior si exterior.

Ce tipuri de lampi de gradina au senzor de miscare?

Toate cele pe care vi le puteti imagina. Un rezumat al acestora este dupa cum urmeaza:

  • iluminat cu senzor de miscare: perfect pentru zonele exterioare ale casei, de exemplu, langa usa din fata sau in gradina din spate. Foarte utile atunci cand vrei sa observi orice miscare in curtea casei tale. De multe ori, acestea unt perfecte si pentru a descuraja hotii.
  • Lampi de plafon cu senzor de miscare: alegerea ideala pentru zonele acoperite, de exemplu in zonele cu ferme.
  • Lampi stradale cu senzor de miscare pentru a ilumina caile gradinii tale.