Fiecare camera a locuintei noastre este un spatiu unic, in care facem diferite activitati. Cu siguranta puteti a leneviti sau sa dormiti pe canapea in living de mai multe ori, dar adevarul este ca pentru a obtine odihna propriu zisa avem nevoie de confortul si linistea dormitorului nostru, si cu siguranta nu va veti imagina gatind in dormitor, sau facand baie in bucatarie. Adevarul este ca pentru fiecare activitate pe care o facem avem nevoie si de lucruri diferite. De exemplu, pentru a gati avem nevoie de un loc iluminat special si ingredientele la indemana, in timp ce pentru a viziona un film veti avea cu siguranta nevoie de o camera mai intunecata, lumina mai slaba si o canapea sau fotoliu confortabil. Si o casa fara iluminat bun nu este o casa. Dar, uneori, alegerea iluminatului perfect pentru fiecare spatiu este o sarcina grea, nu numai pentru ca exista diferite tipuri si sute, mii de modele, de la plafoniere led, pendule sau spoturi, colorate sau uni.. ai de unde sa alegi, dar trebuie sa ai grija si de intensitatea becului sau altfel un loc frumos se poate transforma intr-o pestera intunecata cat ai clipi! Deci, daca doresti sa sti ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un model de iluminat, atunci te afli in locul potrivit. Iata cateva sfaturi pentru ca fiecare colt al casei tale sa straluceasca cu propria lumina sa lumina.

Momente de lumina

Sala de mese este spatiul in care ne bucuram de momente frumoase si speciale, nu numai ca avem posibilitatea de a manca cu familia, dar avem totodata posibilitatea de a povesti experientele noastre de zi cu zi celor dragi si chiar pentru a discuta subiecte despre decizii importante pe care le avem de luat sau de a asculta sfaturile si parerile altora. Cu toate astea, dinamica micului dejun este diferita de cea a cinei sau a pranzului servit in casa. Pentru micul dejun vei avea nevoie de o camera luminoasa pentru a transmite energia pozitiva necesara pentru intreaga zi, in timp ce pentru cina poti opta probabil, pentru o lumina mai slaba, care creeaza o atmosfera mai relaxanta pentru a uita de toata agitatia cotidiana de peste zi. Deci, cel mai bun lucru pe care il poti face in sala de mese este sa ai o sursa larga de lumina naturala, cum ar fi ferestre sau usi de sticla, astfel incat dimineata sa ai lumina soarelui pentru ati lua energia la inceput de zi si sa adauga unele surse de lumina artificiala pentru seara. In functie de camera, alege dintre multitudinea de modele: pendule, plafoniere, spoturi sau chiar lampi.

Lumini pentru odihna

Camera in care ne odihnim, adica dormitorul, este unul dintre cele mai personale locuri din casa, dupa baie evident, astfel incat in aceasta camera trebuie sa avem un iluminat personalizat. Acest spatiu este cel in care poti profita de toate ideile tale bune pentru a decora, si aici chiar poti fi foarte creativ atunci cand alegi sistemele de iluminat. Adauga flash-uri de lumini (spoturi) la pereti sau tavan. Aminteste-ti ca ai nevoie de un iluminat mai intim, asa ca nu opta pentru lumini puternice, ci mai degraba calde si romantice, relaxante. Poti opta de asemenea pentru o lampa de veghe pe care sa o poti aprinde daca vrei sa citesti, de exemplu.

Ilumineaza-ti imaginatia

In dormitorul copiilor, lumina trebuie sa fie una care sa creeze libertate, sa nu inspire panica si nici teama de intuneric asa ca opteaza pentru o lumina si un model cat mai colorat, eventual ales de cei mici. Intunericul este unul dintre cei mai mari dusmani ai copiilor. Deci, daca doresti ca regele sau regina casei sa poata trai nenumarate aventuri, atunci cel mai bine este sa transformati dormitorul lor intr-o camera plina de lumina. Aminteste-ti insa ca intunericul este prieten cu monstrii si fantomele, si poti folosi daca cei mici au o varsta mai maricica; incepe prin a adauga si unele sursa de lumina slaba pentru a le lasa imaginatia copiilor sa zburde creand povesti. De exemplu, in camera copiilor poti pune o lampa de veghe (lumina slaba) dar si o aplica sau plafoniera pentru atunci cand au nevoie de lumina mai puternica.

Lumina pentru relaxarea din baie

Baia este cel mai personal loc din intreaga ta casa. Uneori vei avea nevoie de lumina intensa pentru a ta spala si, uneori de iluminat intim pentru a obtine o atmosfera relaxanta in dupa amiezile tarzii cand vrei sa ai cada plina cu spuma. In aceasta camera te poti juca cu directia si intensitatea luminii, in intentia de a crea o atmosfera cat mai intima si relaxanta. Pentru o lumina slaba alege becurile de jur imprejurul oglinzii iar pentru una puternica, alege o plafoniera ce distribuie uniform lumina.