Iluminatul in living, lumina calda sau lumina rece

In ultima perioada, a devenit un trend sa apelam la designeri de interior, pentru a crea acasa o atmosfera cozy. Desi deseori este trecuta cu vederea, lumina joaca un rol foarte important in reamenajarea spatiului. Fie ca vorbim despre living, bucatarie, baie, hol sau dormitor. Iluminatul are in primul rand un rol practic de care trebuie sa tinem cont.

Iluminatul trebuie ales in functie de fiecare zona a casei, tinand cont de ceea ce desfasuram in fiecare incapere.  Ceea ce nu stim noi atunci cand alegem iluminatul casei este ca are capacitatea sa influenteze ritmul natural. Iluminatul cald de intensitate scazuta ne poate da o usoara stare de somnolenta, pe cand iluminatul rece de o intensitate ridicata ne ajuta sa fim alerti.

Spre deosebire de alte surse de iluminat, becurile led difera ca intensitate de lumina si au capacitatea nu doar de a influenta starea unei persoane ci chiar de a influenta ritmul biologic. Spre deosebire de lumina rece, lumina calda ajuta la producerea hormonului de somn stimuland corpul sa se relaxeze.  Lumina rece este de o intensitate puternica. Ne obliga sa fim alerti fiind astfel recomandata in zonele de zi sau in zonele in care mereu avem ceva de facut.

Incepe prin a crea un mediu relaxant si placut la tine acasa. Este foarte important ca atmosfera din caminul tau sa fie una care predispune la relaxare. De cele mai multe ori devenim atat de stresati ca ne este aproape imposibil sa ne relaxam. Iluminatul este un factor determinant in relaxare.

Zona de living este spatiul comun de zi unde se aduna toata familia. Temperatura de culoare pentru living este una rece. Te poti juca la capitolul iluminat in functie de marimea living-ului si a zonelor prestabilite. Pentru un design interior modern, recomand o plafoniera led cu senzor de miscare in trend,  pentru zona principala a spatiului, care nu doar ilumineaza dar iti ofera si posibilitatea de a asculta muzica.

Pe internet se gasesc o multitudine de modele, forme si culori, de la modele vintage la modele minimaliste, moderne. Din punct de vedere cromatic, oferta este, de asemenea, extrem de bogata. Daca te-ai hotarat sa achizitionezi o plafoniera Led, dar esti indecis de modelul care merita investitia, iti propun modelul urmator care este in trend.

Pentru zonele adiacente se poate opta pentru plafoniere simple

Pozitionarea strategica a mai multor corpuri de iluminat este importanta in crearea unui spatiu placut, primitor, dar si functional. Lumina poate transforma orice incapere, facand astfel diferenta intre banal si special.

Plafonierele Led sunt foarte versatile, o sursa economica de lumina. Sunt potrivite pentru orice spatiu, de la locuinte personale la spatii comerciale. Plafonierele Led sunt o solutie economica buna pentru orice spatiu. Au o durabilitate impresionanta datorita becurilor Led. Sunt o investitie sigura cu o durata de viata mare.

Corpurile de iluminat pentru living trebuie alese, desigur, in functie de design-ul pe care ai optat sa il folosesti. Partea cea mai importanta odata ce ai ales sursa principala de lumina din incapere, este ca trebuie sa te gandesti si la restul solutiilor de iluminare, care sa completeze astfel elementul central si sa il puna in valoare. Deasupra mesei sau a zonei de citit, poti alege o lumina punctuala, in cazul acestui living modern, obtinuta cu ajutorul unor spoturi  , pe care le alegi special pentru zonele in care desfasori o anumita activitate sau pentru obiecte pe care vrei sa le scoti in evidenta. Este foarte important sa stim sa alegem punctele de iluminat in functie de decor. Schimbarile mici din living pot avea un impact major asupra starii noastre si asupra ritmului biologic.