Iluminatul este un element esențial în orice spațiu interior, contribuind la crearea unei atmosfere plăcute și la accentuarea elementelor de design. Stilul vintage este o alegere populară pentru iluminat, deoarece oferă o notă de eleganță și rafinament.

Ce impact aduce stilul vintage?

O aplica de perete vintage este un element decorativ care transformă incaperea și îi redă un farmec aparte. Materialele folosite pentru a reda stilul vintage amintesc de timpurile străvechi și se încadrează frumos într-un spațiu ordonat.

Aplice vintage pentru hol

Holul este un spațiu îngust și întunecat, de aceea necesită o bună iluminare artificială. Stilul vintage este perfect pentru un hol alb sau vopsit într-o nuanta deschisă, pentru că expune un tipar de materiale și forme care imbracă frumos peretele. O aplica din fier forjat impletit cu cateva elemente de sfoara, fasii de lemn sau bambus poate fi usor integrata intr-un design rafinat.

Aplice vintage pentru sufragerie

Sufrageria este un spațiu ce necesită un grad de iluminare bun și pentru care poate fi potrivită o aplica de tavan, aplica tip candelabru sau un pendul gratios. Formele geometrice sau imbinarile impletite dau spatiului un contur frumos ce scot în evidență stilul aparte.

Aplice vintage pentru dormitor

O paleta de culori care reflecta tonuri de gri sau bej sunt potrivite pentru dormitor, aducand o nota de linistire asupra incaperii. Pentru ca ne dorim o atmosfera mai difuza și mai calduroasa în dormitor, materialele care ne pot ajuta usor să redăm o estetica naturala sunt bambusul, lemnul, metalul sau sticla.

Aplice vintage pentru baie

In general baia este o incapere mai intunecata și necesita o sursa de iluminat mai radianta. O aplica vintage din lemn fara abajur sau cu brat articulat poate reda o atmosfera mai deosebita fata de o plafoniera.

Aplice vintage pentru bucatarie

In bucatarie intreg designul trebuie să corespundă necesitatilor de functionare al spatiului, astfel ca iluminatul poate urmari și incadramente in corpurile de mobilier. Daca bucataria este foarte mica și fin organizata, fara incarcatura exagerata de mobilier evident ca are nevoie de un element de impact.

Iluminatul vintage este o alegere excelentă pentru a crea o atmosferă elegantă și rafinată în orice spațiu interior. Atunci când alegeți aplice vintage, este important să luați în considerare dimensiunea și tipul spațiului, precum și stilul general de amenajare.