Stilul interior personalizat necesită o atentie deosebita pentru amplificarea benefica a ambientalului prin surse de iluminat potrivite. Locuinta este un spatiu delimitat pe tipuri de  folosinta si nu este foarte greu sa alegem din diversitatea de aplice si lustre expuse in magazine pentru a le integra perfect in ambient. Cu putina atentie la detalii si rabdare pentru a imbina elementele potrivite obtinem climatul optimizat de care avem nevoie in fiecare camera.

Ce impact aduce stilul vintage

O aplica de perete vintage este un element decorativ care transforma incaperea si ii reda un farmec aparte, insa nu se potriveste pentru stilul de locuinta foarte aglomerat cu piese de mobilier. La alegerea acestor surse de iluminat ce au un efect de rezonanta vizuala trebuie sa luam in calcul atat functionalitatea propriu-zisa cat si forma atractiva. Materialele folosite pentru a reda stilul vintage amintesc de timpurile stravechi si se incadreaza frumos intr-un spatiu ordonat. Tipologia vintage include surse de iluminat proiectate autentic pentru a transpune o infatisare deosebita a stilului antic. Ornamental, aplicele se prezinta sub forma de lumanare, felinar, clopot, impletituri sau abajur, iar adaptabilitatea multifunctionala poate fi redata prin folosirea unor variatoare de intensitate. (instalmen)

Aplice vintage  pentru hol

Holul este ingust si intunecat, de aceea necesita o buna iluminare artificiala. Pentru a fi eficiente si a reda un iluminat optimizat este necesar ca holul sa nu fie incarcat cu elemente de mobilier, iar amplasarea aplicei sa se faca la o inaltime optima. Stilul vintage este perfect pentru un hol alb sau vopsit intr-o nuanta deschisa, pentru ca expune un tipar de materiale si forme care imbraca frumos peretele. O aplica din fier forjat impletit cu cateva elemente de sfoara, fasii de lemn sau bambus poate fi usor integrata intr-un design rafinat. Alegerea si imbinarea arhitecturala a elementelor de iluminat este de dorit a se face in raport cu stilul în care este aranjata casa în materie de decoratiuni si mobilier. Stilul vintage aduce lumina buna si incantare prin finisajele ce ne amintesc de rafinamentul vremurilor trecute. In functie de intensitatea lumini se poate alege dintr-o multime de forme si finisaje care sa redea exact ceea ce avem nevoie pentru fiecare moment al zilei.

Aplice vintage  pentru sufragerie

Sufrageria este un spatiu ce necesita un grad de iluminare bun si pentru care poate fi potrivita o aplica de tavan, aplica tip candelabru sau un pendul gratios. In functie de cat de luminoasa este incaperea se va lua in calcul si necesitatea de iluminare artificiala pentru a reda  un nivel optimizat corespunzator pe timp de noapte. Formele geometrice sau imbinarile impletite dau spatiului un contur frumos ce scot in evidenta stilul aparte. Pentru a pune in valoare fundalul camerei sau a reda un iluminat specific plasat intr-un colt al camerei putem folosi mai multe corpuri de iluminat. Camera spatioasa se preteaza pentru o imbinare generoasa de surse ce urmaresc conceptul intern.

Aplice vintage pentru dormitor

O paleta de culori care reflecta tonuri de gri sau bej sunt potrivite pentru dormitor, aducand o nota de linistire asupra incaperii. Pentru ca ne dorim o atmosfera mai difuza si mai calduroasa in dormitor, materialele care ne pot ajuta usor sa redam o estetica naturala sunt bambusul, lemnul, metalul sau sticla. O aplica conceputa in stil vintage emana o energie diferita incadrata intr-un amenajament rustic sau clasic al dormitorului, pentru un stil mai opulent folosindu-se finisaje metalice rafinate. Spre exemplu o intruchipare armonioasa a unei lampi de gaz conceputa din lemn, metal, sticla si transpusa intr-o aplica de perete, poate reda o atmosfera ce aminteste de viata la conac din timpurile stravechi.

Aplice vintage pentru baie

In general baia este o incapere mai intunecata si necesita o sursa de iluminat mai radianta. O aplica vintage din lemn fara abajur sau  cu brat articulat poate reda o atmosfera mai deosebita fata de o plafoniera. Incadramentul atent optimizat astfel incat lumina sa cada asupra oglinzii va reliefa ordinea si iluminarea adecvata.

Aplice vintage pentru bucatarie

In bucatarie intreg designul trebuie sa corespunda necesitatilor de functionare al spatiului, astfel ca iluminatul poate urmari si incadramente in corpurile de mobilier. Daca bucataria este foarte mica si fin organizata, fara incarcatura exagerata de mobilier evident ca are nevoie de un element de impact. O aplica hexagonala din fier sau o aplica stil clopot din sticla contureaza o atmosfera unica si frumos evidentiata de tonalitatea calduroasa a incaperii.

Chiar daca corpurile de iluminat au o durata mare de viata, atunci cand urmaresti sa obti o improspatare in designul casei cea mai buna alegere este sa scalzi incaperea intr-un nou mod  de iluminare. Indiferent daca optezi pentru spoturi, lustre, aplice, pendule sau becuri vintage sau cu un design original, important este sa adaptam sursa de iluminat pentru fiecare spatiu functional separat. Pentru baie si bucatarie este nevoie de lumina mai rece, celelalte spatii putand fi scaldate in lumina mai difuza sau puternica in functie de preferintele fiecaruia.